loading...
Начало | Криминално | Банда бивши полицаи краде автомобили в София и региона

Банда бивши полицаи краде автомобили в София и региона

Криминално 0 Прочетено: 161154 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Банда бивши полицаи краде автомобили в София и региона
Престъпна банда от бивши полицаи действа на територията на Перник, София и региона и се занимава с кражба на автомобили, съобщава „Телеграф“.

Информацията е от висши служители на СДВР, които са запознати със случая. Членовете на групата нападатели са били служители към ОД на МВР-Перник и до един са били уволнени за участие в корупционни схеми. Те са между 6 и 7 на брой и сред тях има човек, бил на високо ниво в йерархията.

Бандата действа от 5 години насам като започнала с малки подкупи още докато работела в полицията. След като били заловени и уволнени, започнали да набират хора, които да се занимават с автокражби и да работят за тях.

Криминалисти коментират, че най-лошото в ситуацията е, че бившите кадри на МВР знаят как да се предпазят и как действа полицията. Познават механизмите и мисленето на разследващите.

В групировката има стриктна йерархия като най-големият началник никога не участва пряко в ударите. Те действат професионално и се справят за броени минути с нападението над автомобили.

Разследващи коментират, че законите за кражба на автомобили са прекалено либерални и имат нужда от сериозна ревизия.

Материалът е публикуван в секция "Криминални новини"
бивши полицаи криминални новини Перник София
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5