Начало | Криминални досиета | Златко Генев - принуден са си тегли куршума, за да запази тайните на българската наркомафия

Златко Генев - принуден са си тегли куршума, за да запази тайните на българската наркомафия

Криминални досиета 0 Прочетено: 737478 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Златко Генев - принуден са си тегли куршума, за да запази тайните на българската наркомафия
Наркомафиоти над ранга на Гълъбин Боевски са подстрекателите за самоубийството на културиста Златко Генев. Специалните части работят по тази версия. На 30 септември тази година в стрелбището към фитнес зала „The Gym" в столичния квартал „Стрелбище" Генев се самоуби. Сигналът е беше получен точно в 10 ч. сутринта в последния ден на септември на тел. 112. По-късно разследващите успяха да пресъсздадат последните мигове от живота на Културиста. Златко отивал във фитнес залата в 9.45 ч. Поздравил няколко човека там, но така и не решил да тренира, а слязъл в мазето, където е стрелбището и платил за десет минутна стрелба. Получил инструкции от служител как да борави с оръжието. Инструкторът се дръпнал назад а Златко изненадващо насочил дулото към главата си и дръпнал спусъка, след което се строполил на земята. Криминалисти и линейка пристигнали на мястото. Генев все още давал признаци на живот и бил откаран във Военна болница. Куршумът обаче направил мозъка му на каша и е нямало никакъв шанс да бъде спасен.

310284_1839890292105_1685977539_1293325_6064126_n.jpg

 

Свидетели на инцидента били разпитвани дълго и подробно, като основно въпросите са били към оръжейника на фитнес залата. По нищо  не личало какво смята да направи Златко Генев. Криминалистите забелязали човек, който сутринта същия ден е бил във фитнеса, но веднага след инцидента си е тръгнал много бързо. Има данни, че това е един от големите финансисти на пратки с кокаин по маршрута Южна Америка - Европа.

Има хипотеза, че Генев е бил подложен на масиран натиск от наркомафията. Целта е била да не издаде кои босове стоят зад канала, по който е бил заловен в Бразилия щангиста Гълъбин Боевски. Генев избяга от затвора в южноамериканската страна и успя да се добере прибере у дома. Тук  МВР са го разпитвали относно българи, които се занимават с трафик на кокаин и са на високи позиции в тези среди. Културиста не може да бъде използван за свидетел, защото е доказано луд. Той има регистрация в столичната психоболница „Свети Наум" с диагноза „биполярно афективно разстройство".

„В България съм в безопасност, тъй като нямаме договор за правна помощ с Бразилия. Ако мръдна през границата обаче, като нищо могат да ме арестуват, да ме върнат там и да лежа до 2017 г.", беше казал Генев в интервю в края на май тази година, малко след прибирането си в България. Когато арестуваха Гълъбин Боевски през 2011 г., Златко Генев направил опит да се свърже с него. „Исках да му дам ценни съвети как да оцелее. С него се познаваме отдавна. Бил съм частен учител по английски на сина му Пол", сподели приживе Генев. 6 месеца след пристигането си в родината, Културиста бе принуден са си тегли куршума, за да отнесе със себе си тайните, които знае. Погребан е на 16 октомври.
култорист куршум луд наркомафия тайни
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5