loading...
Начало | Криминални досиета | Зад решетките заради друг: Съвестта на затворник проговаря

Зад решетките заради друг: Съвестта на затворник проговаря

Криминални досиета 0 Прочетено: 115668 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Зад решетките заради друг: Съвестта на затворник проговаря

Николай Георгиев-Пушкин твърди, че за извършено от него престъпление е наказан друг човек


Екип на "Здравей, България” разказа историята на двама затворници и поредица от съдебни грешки.

В главните роли е Николай Георгиев-Пушкин, който твърди, че за извършено от него престъпление е наказан друг човек. Това е Васил Тошев-Дългия, който лежи в затвора в Бобов дол с 15-годишна присъда за кражба на кола. Всъщност кражбата е дело на Пушкин и небезизвестния, вече мъртъв перничанин Николай Христов-Хайо, заради убийството на който миналото лято беше разбита престъпната група "Килърите 3".

Николай Георгиев в момента излежава присъда в затворническото общежитие в Самораново. Осъден е за стрелба срещу гръцки гражданин и нанасяне на среда телесна повреда. Пет месеца го делят от свободата.

Васил Тошев-Дългия излежава 15-годишна присъда за кражба на автомобил. Освен абсурдно голямото наказание за такова престъпление, по-абсурдно е друго – истинският извършител не е той, а Пушкин, който си признава това пред екипа на Нова телевизия.

Пушкин, заедно с пернишкия бандит Хайо, крадат колата в далечната 2002 година. През 2013-а вместо тях в затвора влиза Дългия. Всички са в една банда още през 90-те години - приятели и съучастници.

 

Как изглежда истината според истинския крадец на колата – разберете във видеото.

 
Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5