Начало | Криминални досиета | Лоши новини за Иванчева

Лоши новини за Иванчева

Криминални досиета 0 Прочетено: 81396 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Лоши новини за Иванчева

Кметицата Иванчева получи лоши новини от съда

Съдът отново поряза кметицата Иванчева и новините, които тя получи никак не са добри. Магистратите от Апелативния спецсъд отказаха да променят мярката й за неотклонение, научи БЛИЦ. От решението стана ясно, че замяната на мярката "домашен арест" в по-лека мярка няма да се осъществи. Молбата на бившата кметицата на столичния район "Младост" остава без уважение. 

Мотивите на магистратите са, че срокът за текущата наложена мярка не е прекомерен, както и това, че тя е поставена присъда на втора инстанция. 

Този юли магистратите осъдиха Иванчева на 8 години лишаване от свобода Нейната заместничка Биляна Петрова получи присъда за 7 години затвор. С най-лека присъда се оказа бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров. Неговата присъда е за 6 години лишаване от свобода. 

В хода на делото магистратите приеха, че Иванчева е виновна не само за искането на подкуп, както бе установено на първа инстанция, но и за получаването на такъв. 

Припомняме, че през 2018 година тя бе задържана заедно със заместничката си Биляна Петрова. Тогава в колата им бе открита голяма сума пари. 

Според обвинението двете дами са поискали подкуп в размер на половин милион лева от строителния предприемач Александър Ваклин, като в замяна му обещали разрешително за строеж. 

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0