Начало | Килъри | Издирват във Фейсбук майката на килъра, който разстреля бизнесмена Изиров

Издирват във Фейсбук майката на килъра, който разстреля бизнесмена Изиров

Искат да я уведомят, че синът й е в ареста
Килъри 0 Прочетено: 348138 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Издирват във Фейсбук майката на килъра, който разстреля бизнесмена Изиров

Килърът на петричкия бизнесмен Орхан Изиров – Радослав Валеов, е признал, че намерените оръжия и патрони са негови, съобщава „Струма”. Бойният арсенал бе разкрит при повторен обиск на ползваната от него и съучастника му квартира в Благоевград. В гардероба на апартамента на ул. „Родина” в кв. „Освобождение” са намерени огнестрелни оръжия – автомат „Калашников” с база за оптичен прицел, преработен картечен газов пистолет, пистолет „Макаров”, както и три броя пълнители за тях.

В хода на разследването е станало ясно, че двамата са изпробвали оръжията края село Стара Кресна, където са правили прострелвания. 

Първоначално Валеов е заявил, че оръжията не са негови, но след това е размислил и поел вината. 

„Аз го убих, за да направя услуга на Георги”, признава 29-годишният Валеов пред разследващите. 

Младежът живее в село Полена, община Симитли. Брат му бил на гурбет в чужбина, а майка му пък живее в Русия. Жената се издирва чрез Фейсбук, за да бъде уведомена, че синът й е арестуван за убийство. Той има също така и обвинения за незаконно притежание на оръжие и наркотици, за които също го чакат доста години затвор. 

След като вече е признал за тежкото престъпление, в негова полза е да съдейства максимално, за да получи 15 години затвор, а не доживот. 

Радослав се съгласил да поеме вината за другите престъпления с надеждата, че присъдата за убийство ще „погълне” наказанията по другите обвинения. 

Както е известно, Валеов се е запознал с Георги Георгиев в затвор в Гърция, където двамата излежавали присъди за трафик на наркотици. 

След като излезли от пандиза, двамата се свързали с Орхан Изиров, който разпространявал дрога. Той им осигурявал канабис, но скоро се появили разногласия между тях. 

Валеов и Георгиев твърдят, че Изиров им давал некачествена дрога – марихуана, примесена с чай и хероин, за да извлича повече пари. Дилърите обаче решили да го очистят заради неразплатена сделка с половин килограм хероин. Георги намерил боен револвер и го дал на Радослав. Същия ден тримата се срещнали на пътя край петричките села Първомай и Кавракирово. 

Георги казал на Орхан, че сега му дава 4000 евро за хероина, а останала част щял да плати след това. 

„Отиди и вземи парите. Те са зад дървото”, казал Георги. Орхан отишъл, но там го чакал Радослав и му теглил куршума. 

След това двамата килъри си тръгнали и се прибрали в квартирата си, а револвера закопали край лозята на кв. „Баларбаши”.

Орхан Изиров Радослав Валеов
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00