loading...
Начало | Инциденти | Мистерия обви смъртоносния взрив в "Пирогов"

Мистерия обви смъртоносния взрив в "Пирогов"

Инциденти 0 Прочетено: 11970 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Мистерия обви смъртоносния взрив в "Пирогов"

Директорът на УМБАЛСМ „Пирогов” Николай Габровски коментира трагедията в болничното заведение, при която загинаха двама души. При последното проверяване на системата за подаване на кислород не са били установени проблеми.

 

„Няма пряк свидетел. Няма очевидец, който да ни каже каква е причината – цигара, искра или късо съединение”, заяви директорът Николай Габровски на брифинга вчера.

 

Той допълни, че след огледа на Второ вътрешно отделение е установено, че няма опасност за сградата. Единствено има поражения по една от стените, която е напукана.

 

Директорът на болничното заведение каза, че не е взривена кислородна бутилка. Той допълни, че системата за подаване на кислород е изключително строго контролирана. Ежемесечно се извършват проверки от сертифицирана фирма, която следи за изправността на съоръженията с медицинските газове в болницата.

 

Болничното заведение разполага със служител, чиято задача е ежедневното контролиране на състоянието на тези системи. Николай Габровски заяви категорично, че не става въпрос за проблем или авария на системата. На брифинга той подчерта, че при проверка на инсталацията не са били констатирани съществуващи проблеми, пише БЛИЦ.

 

Първоначално бе съобщено, че взрива е бил предизвикан от пожар в болничното заведение. В трагичния инцидент двама души загубиха живота си. Вчера бе разпространена изключително сигнална версия за случилото се, която разгневи премиера Бойко Борисов, пише БЛИЦ. 

Мистерия обви смъртоносния взрив в „Пирогов” ВИДЕО - 0

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0