loading...
Начало | Инциденти | Токсиколог с нова версия за мистериозната смърт на 9-годишния Стефан

Токсиколог с нова версия за мистериозната смърт на 9-годишния Стефан

Инциденти 0 Прочетено: 24822 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Токсиколог с нова версия за мистериозната смърт на 9-годишния Стефан

Топтоксикологът професор Никола Александров направи нови разкрития за мистериозната смърт на 9-годишния Стефан от Кардам. Специалистът, който е един от създателите на първия пробиотик в света, заяви че българинът е критичен към храната си, повече от необходимото. 

 

В интервю за "Монитор" той заяви, че информацията за случая е оскъдна и все още не може да се каже със сигурност какво е причинило смъртта на детето. Не се споменава за важни симптоми като диария и висока температура, които в този случай също са насочващи, допълва специалистът. 

 

Той поясни, че при наличието на температура, по-скоро става въпрос за инфекция. Токсикологът допълни още, че не е налична информация дали децата са консумирали някакви билки. Хипотезите са свързани с отравяне с различни химични вещества, включително и такива, съдържащи се в билки и други растения. 

 

Специалистът е категоричен, че в тази ситуация колегите му са постъпили адекватно - дали са медикамент против повръщане, защото това е бил единственият симптом. Той е убеден, че в случая не става въпрос нито за грешка от страна на близките, нито за грешка от страна на лекарите. Професорът допълни, че някои вещества причиняват остра интоксикация и това състояние протича изключително бързо и води до фатални последици, пише БЛИЦ.БГ.

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00