Начало | Инциденти | Лекарска небрежност: 3-годишно момиченце от Червен бряг се размина на косъм от смъртта след ухапване от комар

Лекарска небрежност: 3-годишно момиченце от Червен бряг се размина на косъм от смъртта след ухапване от комар

Инциденти 0 Прочетено: 73710 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Лекарска небрежност: 3-годишно момиченце от Червен бряг се размина на косъм от смъртта след ухапване от комар

Майка на 3-годишно момиченце Червен бряг е категорична, че ще съди лекарите от Спешния център. Тя твърди, че те че са обезобразили малката й  дъщеричка.

,,Появи се пъпка на ръчичката й заради ухапване от комар. Но тя я беше разранила, защото я сърбеше много. Заведох я в болницата. Там й направиха превръзка, инжектираха й някакъв серум и я пуснаха'', обясни в ефира на Нова телевизия потресената майка на 3-годишната Анелия Бухалова от Червен бряг.

"На следващия ден отново отидохме пак в болницата, тъй като трябваше да се смени превръзката. Медицинската сестра ме изгледа лошо и от поведението й стана ясно, че изобщо не й се занимаваше с това. После ми каза, че не разполага със стерилни марли. Предложих да закупя марля и да направят превръзката, но тя отказа. Вместо това сестрата единствено прочисти раната с кислородна вода и след това с йодосепт. Анелия започна да плаче и едва я удържахме. На следващия ден вдигна температура и  веднага се отправихме към ''Пирогов'', споделя майката. 

Детето е било прието в лечебното заведение с изгаряне на кожата и инфекция. Докторът обяснил на майката, че ако се е забавила, е имало висок риск дъщеричката й да почине от натравяне на кръвта. 

Потресената майка е категорична, че ще търси правата си по съдебен ред. 


Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0