loading...
Начало | Измами | Шарлатани се опитаха да пробутат починали хора за избиратели

Шарлатани се опитаха да пробутат починали хора за избиратели

Измами 0 Прочетено: 382410 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Шарлатани се опитаха да пробутат починали хора за избиратели
Двама криминално проявени братя от Лом опитали да продадат като гласоподаватели за отминалите парламентарни избори 60 починали отдавна мъже и жени. Вместо партийни активисти обаче купувачите се оказали журналисти и измамата се провалила.
По случая се води разследване, съобщиха от прокуратурата. Дни преди вота за Народно събрание в Лом пристигнали репортери, които се представили за партийни функционери и обявили, че плащат по 100 лева за глас.
Без да имат никакъв опит в изборните афери братята Боян и Искрен Й. от ромския квартал "Стадиона" видели възможност да спечелят лесни пари и обещали да осигурят избиратели. Като бонус двамата дори обещали да уредят платените гласоподаватели да пуснат бюлетини на две места.
За да убедят мнимите търговци, че са сериозни дилъри, братята още същия ден обиколили градското гробище и съставили списък с 60 покойници. Напечатали и фалшиви документи за гласуване на мъртъвците освен в Лом и по настоящ адрес в Козлодуй.
На следващата среща обаче репортерите свалили прикритието си и уведомили полицията за случая. А проверката показала, че списъкът с гласоподаватели е взет от надгробните плочи.
"По случая се води разследване за купуване на гласове и незаконно придобиване на имотна облага. Но събраните доказателства могат да променят квалификацията. Факт е, че списъкът е на покойници и е нямало как те да гласуват!", коментираха магистрати
журналисти избори починали
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5