Начало | Измами | Прокуратурата погва Иван Костов

Прокуратурата погва Иван Костов

Измами 1 Прочетено: 103068 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Прокуратурата погва Иван Костов

Иван Костов и съпругата му вече са клиенти на прокуратурата заради незаконно придобиване на сума в особено големи размери, чиито произход не е доказан. Самият бивш премиер се ожали в телевизионен ефир. Той даде програмно интервю в ефира на бТВ, чиято цел беше именно да се оплаче от последните събития и евентуалните последици от тях. 

 

Данъчните са открили наличието на 400 000 лв с недоказан произход, които са собственост ба на бившия премиер, нашумял като тартора на Българското задкулисие. Иван Костов и съпругата му Елена са спипани с голяма сума пари, чийто произход не може да бъде доказан. 

 

Това обяви самия той в ефира на националната медия, в което се оплака от разкритията на НАП, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на "Монитор". Според Иван Костов произходът на парите е ясен и напълно чист, а сумата голяма и е резултат от добро управление на финансов инвестиционен фонд.

 

Вероятно той е единственият вложител в КТБ, който се хвали с подобна доходност на авоарите си в източената вече от неговото протеже Цветан Василев банка. 

 

От интервюто му все пак става ясно, че той силно се страхува. Според действащия закон, данъчните му далавери следва да бъдат предадени на прокуратурата за бъдещо разследване, пише БЛИЦ, позовавайки се на изданието.

 

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
avatar
Иван 2019-08-29 16:40:23
Хайде сега Прокуратурата да събере зад решетките Иван Костов и фараон Цецо Василев!
общо: 1 | показване: 1 - 1
Captcha

Оценка на новината

0