Начало | Измами | Листовките за шофьори в София са масово манипулирани

Листовките за шофьори в София са масово манипулирани

Измами 0 Прочетено: 207522 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Листовките за шофьори в София са масово манипулирани
Изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ – Димитър Ганев заяви, че са открити следи от манипулации по листовките за водачи на всички изпитващи в София.

От онщо 19 инспектори на територията на столицата, петима са със спрени права и срещу тях се очаква да бъде започнато дисциплинарно производство. Проверката на документите им е установила корупция и манипулации.

Бойко Нинов – началник на сектора , е освободен а случаят е предаден на прокуратурата. Разследването установило, че кръгът хора, замесени в схемата е изключително голям, тъй като инспекторите не могат сами да манипулират листовките, а им е нужна чужда помощ.

Според тенденциите в купуването на изпити, оценката „Да“, струва на кандидат-шофьорите 1 000 лева. До момента няма информация за броя на купените книжки в столицата.

На 5 юли е получен сигнал за определена фирма, която манипулира изпитните резултати. Оказало се, че в момента на проверката се провеждал изпит и раздадените листовки били решени още преди да бъдат раздадени.

Схемата на измамата е следната – пликът се разрязва с ножче, листовката се вади и решава, а след това се запечатва обратно с лепило. Независимият жребий за това кои инспектори в коя фирма да отидат също се оказва манипулиран, така че да бъдат изтегляни само определени имена.

В 38 папки от 101 проверени са открити манипулации. В провинцията не са открити подобни схеми за манипулация. Регистриран е и случай с таблет и миникамера, прикрепена към ризата на кандидат-шофьора, който имал и слушалка.

Материалът е публикуван в секция "Криминални новини"
криминални новини листовки София шофьори
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5