loading...
Начало | Измами | Данъчна шефка и синът й – задържани за измами с еврофондове

Данъчна шефка и синът й – задържани за измами с еврофондове

Измами 0 Прочетено: 100170 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Данъчна шефка и синът й – задържани за измами с еврофондове
Екатерина Милушева, началник на отдел „Приходи на юридически лица“ към ТД НАП – Пловдив и синът й – Христо Терзиев са задържани за данъчни измами с еврофондове, твърди „Марица“.

Според изданието двамата са използвали фалшиви фактури, за да източват незаконно средства по различни европрограми. Жената е задържана миналата седмица, след като срещу нея бил подаден сигнал за злоупотреба със служебно положение.

Офисът й, намиращ се в сградата на НАП – Пловдив, както и жилището й и апартаменти на три различни адреса, свръзани с нея са претърсени. Терзиев и Милушева са освободени срещу парична гаранция по 5 000 лева на човек в петък.

Смята се, че и счетоводителка е участвала е неправомерното източване. В банката, през която минавали документите периодично са представяни фактури без покритие за суми по европейски програми за зелена енергия. Задържаните са подложени на проверка и за евентуално участие в схема за източване на ДДС.

Сигнал за дейността на служителката Милушева е получен през март в ДАНС, откъдето е пренасочен към пловдивските служители на реда. В документите е описан и високият стандарт на живот на данъчната, който не съотвествал на приходите й.

Семейството на Милушева имало два ресторанта в Първомай, както и фотоволтаичен парк и няколко апартамента в Пловдив.

Съпругът на задържаната – Тодор Тодоров също работи в Национална агенция „Приходи“. Затова разследващите наблюдавали семейството 6 месеца преди да действат. Милушева е възнамерявала да замине за Гърция, но задържането й осуетило пътуването.

Синът й – Христо Терзиев, е собственик на три дружества. Разследването по случая продължава.

Материалът е публикуван в секция "Криминални новини"
Арест ДДС измами еврофондове измами криминални новини
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5