loading...
Начало | Измами | ВНИМАНИЕ! Топ измамник лови шарани с телефонна търговия

ВНИМАНИЕ! Топ измамник лови шарани с телефонна търговия

Светлин Мицов ошушква жертвите си с оферта за бързо забогатяване по системата „кукичка“
Измами 0 Прочетено: 106470 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
ВНИМАНИЕ! Топ измамник лови шарани с телефонна търговия

Мечтаете ли да спечелите бързи пари, чиято стойност всеки ден расте в банковата ви сметка? Едва ли някой би отговорил с „не“ на този въпрос, а желанието за скоростно забогатяване вече действа като идеална схема за шарани, предупреждават органите на реда. Мозък на далаверата е известният на полицията „бизнесмен“ Светлин Мицов, който чрез фиктивна фирма на свое име примамва потенциални жертви с оферта по телефона за инвестиционни консултации.

 

Системата се нарича „кукичка“, обясняват запознати с измамата. Чрез телефонни интервенции от официално или нелегално придобити бази данни, подчинените на Мицов набелязват случайни хора, които започват да „облъчват“ с розови обещания за баснословни печалби.

 

На пръв поглед, всичко изглежда ясно и сигурно, защото приемате любезно обаждане от служител в кол-център, който официално ви се представя. Тук е голямата уловка. Започват сладки призказки с аргументи защо трябва да инвестирате парите си именно при тях. Не е нуждо да хвърляте хиляди левове в плик през балкона, както е при обикновените измамници. Тук ви убеждават, че ще станете богати със скромната инвестиция от една – две доларови стотачки, управлението на които обаче ще е нещо като пилотен проект за бъдещо забогатяване.

 

Пиратските посредници обясняват, че тези 100 долара ще си останат по лична сметка на клиента и там само ще търпят трансформации – ще преминават от пари в акции, дялове, валути и ще носят доходност на собственика им.

 

Съблазнителната оферта бързо влиза в действие и води до подпис на договор, след който майсторите на борсовите игри задължително изкарват някаква печалба за жертвата от техни платформи. Примерно 20 долара, които са 20% доходност в случая, при това за нула време. Налице е доброто впечатление, че е много лесно да се изкарват пари на борсата и подмаменият с кукичка шаран дори не подозира, че скоро ще изгори с всичките си спестявания.

 

Следващият етап е лицето да внесе голяма сума на своята сметка. Ако то продължава да се съмнява, се правят още няколко пробни теста с подобни невисоки суми. Когато големите пари дойдат, мошениците агитират измамените за тяхно „улеснение“, да прехвърлят парите на доверен брокер, който директно ще шета на FOREX пазарите, за да ги обогати максимално.

 

Когато капанът щракне, кранчето се отваря и парите на жертвата потичат в чужди джобове с дежурното обяснение: „Пазарът неочаквано се срина“. Съветът към клетите инвеститори е да вложат допълнително пари, за да избият „клина“. Впоследствие за няколко минути до няколко дни, новите суми също се губят на борсата.

Контактите между инвеститорите и клиента рязко секват, макар че измаменият дори не може да осъзнае какво точно се е случило. Междувременно, доверениците на „финансовия корифей“ вече са в стремглаво търсене на нови шарани, на които да спуснат кукичката си.

 

Държавните органи и в частност Комисията за финансов надзор, са наясно с далаверата, но обясняват че са с „вързани ръце“, защото срещу Светлин Мицов все още няма жалби, постъпили в регулатора.

 

През това време бизнесменът продължава да вилнее на световните борсови пазари, ошушквайки сметките на клети наши сънародници, мечтаещи да забогатеят бързо, лесно и… завинаги.

Източник: mignews.info

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0