loading...
Начало | Измами | Комисията за отнемане на имущество не е конфискувала нищо

Комисията за отнемане на имущество не е конфискувала нищо

Измами 0 Прочетено: 82530 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Комисията за отнемане на имущество не е конфискувала нищо
Проверка на "24" часа установи, че откакто е създадена комисията за отнемане на престъпно имущество няма конфискувана никаква сума в полза на държавата от богати столични бизнесмени, за които е известно, че развиват незаконен бизнес.

Софийската дирекция на комисията е запорирала имущества, водила е преписки за дела над 67 млн. лв., но няма нито едно съдебно решение, което да е влязло в сила и да е в полза на държавата. Най-голямата банкова сметка, запорирана от комисията е на стойност 25 млн. лв. Най-скъпият имот, за който е изготвен иск за конфискация е хотел, оценен на 10 млн. лв. Той се намира в Банско, но е собственост на софийски бизнесмен.

Най-много спечелени дела за конфискация и запори има срещу лица, осъдени за участие в престъпни групи, трафик на хора, разпространение на наркотици, контрабанда и измама. Това са престъпните действия, които носят най-висок финансов ресурс. Интересното в случая е, че някои от тези дела, които се разглеждат и от Европейската комисия, исковете за конфискация са за доста малки суми.

Пример за подобно несъответствие е групата на Златомир Иванов-Баретата, която развива наркобизнес. Баретата беше оосъден на 8г. лишаване от свобода като ръководител на престъпна група, която се занимава с  продажба на наркотици в продължение на години. Въпреки че Златомир Иванов притежава имущество за милиони левове срещу него има запор едва за 100 хил. лв. в полза на държавата.
Златомир Иванов - Баретата комисията за отнемане на престъпно имущество незаконен бизнес
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5