loading...
Начало | Издирва се | Къде изчезна най-известното отвлечено дете в света?

Къде изчезна най-известното отвлечено дете в света?

Издирва се 0 Прочетено: 177786 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Къде изчезна най-известното отвлечено дете в света?
На 3 май 2007 г., 41-годишните Кейт и Гери Маккан обявиха своята 4-годишна дъщеричка Мадлин Маккан за отвлечена.

Случаят се превърна в световна новина и световно известни личности записваха своите послания към обществото, с които призоваваха за информация за местонахождението на Мадлин, а родителите й дори лично се срещнаха с Папа Бенедикт XVI, държейки нейна снимка и с молба да се моли за нея.

Според двамата родители, Мадлин изчезнала от апартамента, който двамата наели за своята почивка в град Алгарве, Португалия, докато те били на вечеря с приятели.

Ако момиченцето бе живо, днес Мадлин Маккан би трябвало да е на 11 години. Тя обаче не е жива, още преди да бъде обявена за издирване от родителите си.

В хода на разследването дори частният детектив, който родителите наеха се обърна срещу тях и разкри, че двамата са прикрили смъртта на детето си и са скрили трупчето й.

Съмненията на полицията се потвърждават, след като през месец юли 2007 г., Кейт Маккан позвънява на инспектор Рикардо Пайва от португалската полиция и му казва, че е сънувала как Мадлин се намира на хълм и трябва да бъде търсена там.

Кейт ми се обади, беше сама, Гери го нямаше. Тя плачеше и каза, че е сънувала как Мадлин е на някакъв хълм и трябва да я търсим там. Създаваше впечатлението, че знае, че детето е мъртво. Това беше моментът, в който нещата за нас се обърнаха“ - заявява Рикардо Пайва пред съда.

Този разговор кара португалската и британската полиция да ангажират специални кучета, с които да претърсят домът на семейство Маккан. Там те надушват кръв, която се оказва на 4-годишната Мадлин. Същата кръв, както и мирис на труп кучетата надушват в стаята на детето, в главната стая на къщата и в специално наета от родителите кола.

Според полицията родителите не са убили момиченцето, а то е загинало при трагичен инцидент в къщата им. След като скриват трупът й, двамата излизат пред обществото и обвиняват неизвестни хора в нейното отвличане.

Полицаите смятат, че родителите умишлено са предизвикали "медиен цирк" за да избегнат наказание и обвинение в небрежност към детето си.

Частният детектив Гонсало Амарал, който ръководеше екипа издирващ детето написа книга, която бе преведена на 6 езика и продадена в над 200 000 копия, преди да бъде наложена съдебна забрана за продажбата й, поискана от семейството. Тя се казва "Истината за лъжата" и описва в детайли най-вероятната причина за смъртта на детето и лъжата на неговите родители.

Днес Кейт и Гери Маккан живеят спокойно в къщата си, без да изпитват угризения за извършеното. Обвиненията срещу тях са свалени в края на 2008 г., тъй като няма достатъчно доказателства за това, че знаят къде е детето и лично те са скрили трупът й.

Въпреки недостатъчното доказателства, заключението за умишлено скриване на трупчето на Мадлин е общо между португалската и британската полиция, както и на външни експерти и частни детективи, участвали в разследването.

Все още през няколко месеца двамата съпрузи обновяват сайта www.findmadeleine.com, като са публикували няколко снимки и фотороботи на лица, които те обявяват за замесени в отвличането на дъщеря им.

Лично семейството обвинява две лица за отвличането на дъщеря им, като и за двамата свидетели са техни семейни приятели. Първият заподозрян бе лице (на основната снимка), което е видяно няколко пъти единствено от близка приятелка на семейство Маккан, която е наела вила в близост до тяхната.

Според показанията й слаб и висок мъж с брада и мустаци е носел на ръце момиченце в розова нощница и с боси крака. Показанията й обаче се разминават, тъй като при първият й разпит споменава, че не е видяла мъжа, тъй като било тъмно, но при вторият го описва и дори твърди, че той е почуквал на вратата й, и е търсел дарения за дом за сираци.

През октомври 2013 г. португалските и британски власти решиха, че има нови данни за разследване и ще подновят разследването.
Безследно изчезнали Липсва Мадлин Маккан
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5