Начало | Видео | Разследващи притискали руснак да поеме вината за убийствата от Пасарел и Приморско

Разследващи притискали руснак да поеме вината за убийствата от Пасарел и Приморско

Видео 0 Прочетено: 599886
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font

Срещу Герман Костин няма обвинение, видял за последно 5-годишния Никита и майка му с арабин

Развитие по случая с убийствата на малко момче и майка му. Полицията разпита ключов свидетел по случая.

Припомняме, 5-годишният Никита беше открит мъртъв край езерото в Пасарел, а тялото на майка му беше намерено край Приморско.

Ексклузивно пред bTV Герман Костин разказа за срещата си със следователите и версията си за двойното убийство. Той беше спряган за основен заподозрян за престъплението, но още преди седмици обяви през руски медии, че е само семеен приятел на убитата.

Руският бизнесмен твърди, че сам е решил да дойде в България, за да даде показания за смъртта на Никита и майка му.

Разпитът е продължил 19 часа.

Руснакът се оплака от натиск: „В Института по психология вчера ми казват - признай си, признай си, признай си - през цялото време това ме притискаха. Разкажи, разкажи, разкажи. Казаха ми - давай да направим сделка. Първо си признай, а после ще говориш с адвокат”.

Костин твърди, че е невинен и че за последен път е видял Анна и синът й с непознат мъж, вероятно арабин.

„Човекът, който я взе, той е действителен . Той реално съществува, истински е. И ако искат да го открият, могат на направят негов фоторобот. При това вчера - вече два месеца минаха. Но вчера аз донесох сим картата на телефона. И телефонът на убитата работеше още не знам колко време след смъртта й! И на него имаше сметка от 160 лева! Разбирате ли? (...) До този момент, до вчера този телефон е работил тук, в България”, подчерта Костин.

В момента той е без обвинение и е разпитан като свидетел по случая: „Аз нищо не съм направил. Аз никого не съм убивал! И сега ми предявят нещо... Ако аз се бях почувствал виновен за нещо, аз имам пари, можех да се скрие в далечни страни, някъде да избягам.. Но аз дойдох тук. Дадох показания, всичко разказах...” .

Апартаментът му още не е подреден след обиска на полицията: „Всичко е разбито. Виждате ли? Просто те са влезли и.. са извършили някакви следствени действия”.

Костин твърди, че ще остане в България, докато не изчисти името си.

Източник: BTV Новините

Герман Костин
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00