Начало | Видео | Кой крив, кой прав? Скандал в метрото

Кой крив, кой прав? Скандал в метрото

Видео 0 Прочетено: 2904
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font

Жената е нередовен пътник, контрольорите обаче са... доста груби

Клип, показващ сблъсък между пътници и контрольори в столичното метро обиколи мрежата и предизвика бурни реакции и коментари. Едни подкрепят проверяващите, а други – проверените.

Гневните коментари бяха насочени както срещу жената, която се опитва да издърпа картата си от ръцете на контрольорите, както и към проверяващите, които всъщност се опитват да я глобят за нередовен пътник.

Спор няма, че жената е в нарушение. Показала е инвалидната карта за пътуване на майка си, която има право да ползва като придружител. Стига обаче да се легитимира. Нещо, което в случая тя не е направила, защото не е носела личната карта в себе си, разказва Нова телевизия.

Версиите кой проявява агресия в случая са различни. Яни Делчева, която е свидетел на инцидента и е заснела клипа, твърди, че по-голямата кавга се случила още преди тя да започне да снима клипа. Разказва още, че всички пътници застанали на страната на жената.

Борислав Симов, който е организатор на контрольорите в градския транспорт в София обаче е на друго мнение. Той заяви, че не се толерира  агресията от страна на контрольорите и винаги, когато има проявена такава, се действа съгласно Кодекса на труда.

От Центъра за градска мобилност признаха, че преди е имало случаи на проява на агресия от страна на други контрольори.

И въпреки скандала, този път контрольорите успяват да си свършат работата, защото жената е глобена.

Източник: Dnes.bg

градски транспорт Контрольори
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0