Начало | Видео | Банковият обирджия от Сливен имал съучастници

Банковият обирджия от Сливен имал съучастници

Видео 0 Прочетено: 2675
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font

Стефан Стефанов, който обра банков клон в Сливен, призна, че е имал съучастници. "Имах човек, който трябваше да кара колата. Беше наясно с всичко", признава в ефира на "Жега" по TV7 обирджията. "Можеше да съм осъден не само аз, а още двама - трима, но не съм предател. Смятам, че така е редно. Поел съм риска и си нося отговорността. Щом 4 години не съм издал никой, няма и да го направя", казва Стефан.

Обирджията бе осъден на 15 години затвор, докато съучастникът му се радва на свободата и живота, необезпокояван от никого. Стефан е категоричен, че няма да проговори с имена. "Ако трябва да съм честен, аз вербувах тези хора, просто им предложих. Те знаеха много добре какво става. Да ги прикривам се е случвало и друг път. Струва си", убеден е Стефанов.

Човекът, който е трябвало да го прикрива, е бил въоръжен с автомат "Калашников". Самият Стефан се е отказал да влезе в банката с такова оръжие, за да не му пречи. Затова го оставя минути преди да извърши обира. Даже ми е чудно, че полицаите не го откриха, усмихва се загадъчно похитителят.

Всъщност, в Сливен е предотвратена истинска касапница. Освен автомата, е имало и граната. Все още не е задържан нито човекът, който е подал информацията за банковия превод, нито шофьорът отцепка, който е трябвало да стреля по охранителите. По информация от източници на "Жега", съучастникът е близък приятел на Стефан и е от селото, в което живее похитителят - Кортен.

Стефан Стефанов е осиновен. Остава за втори път сирак през 2006 г. Майка му Стоянка Петрова умира през 2004 г., две години по-късно го напуска и баща му Петър Петров. Стефан обаче ги приема за свои родители. "Случвало се е да нямаме една стотинка, но сме се справяли. Баща ми никога не ме е подтиквал към престъпления. Възпитаван съм в ценности, които вече не възприемам", признава младият мъж.

"Не бих казал, че майка ми и баща ми са се провалили като родители. Възпитаваха ме в правилния път, но аз предпочетох да поема по друг. Бих поискал прошка на гроба им, защото нямаше да приемат това, което направих", казва още той.

"Времето ще покаже дали бих ограбил банка отново. Трябва да съм лицемер, ако кажа, че няма да го направя пак", категоричен е Стефан Стефанов.

Стефан Стефанов Обир Сливен
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00