Начало | Видео | Арестуваха българи, печелили 13 000 000 долара от забранени лекарства

Арестуваха българи, печелили 13 000 000 долара от забранени лекарства

Видео 0 Прочетено: 294
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font

Трима български граждани са били арестувани при спецакция на ГДБОП и Агенция за борба с наркотиците (DEA) в САЩ. Още деветима души са задържани в САЩ, които са подпомагали незаконните продажби.

Ръководител на българите е 35-годишната Гергана Червенкова, която до момента не е криминално проявена. Тя е била обявена за издирване от Интерпол и е заловена в София. Гергана Червенкова е регистрирала банкова сметка в българска банка. В нея тя е получавала парични средства на обща стойност 5 000 000 долара, от клиенти в САЩ.

Те са заплащали лекарствени медикаменти, които са забранени в САЩ. Продажбата е ставала чрез уебсайт в периода - 1 януари 2010 до 13 ноември 2012 г. Част от парите били изпращани обратно към аптеки в САЩ, които издавали рецепти за лекарствата.

Претърсени са пет адреса в София, откъдето са иззети банкови, фирмени и данъчни документи, персонални компютри и мобилни телефони. Другите двама помагачи на Гергана Червенкова са Г.К. на 36 години от Бургас и М.М. на 63 години от Хасково.

Агенция за борба с наркотиците ГДБОП Гергана Червенкова Забранени лекарства Интерпол
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5