Начало | Видео | След кражбата на километър кабели, сграда се запали в Асеновград (ВИДЕО)

След кражбата на километър кабели, сграда се запали в Асеновград (ВИДЕО)

Видео 0 Прочетено: 79506
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font

Сграда се запали в Асеновград, след кражбата на около километър магистрални кабели преди около седмица. По данни на потребители, инцидентът е станал снощи, близо до старата сграда на полицията в Асеновград.

На място незабавно са пристигнали екипи на пожарната, които са потушили пламъците преди да са се разпространили. За момента няма данни каква е причината за пожара.

Инцидентът става само няколко дни, след като индустриалната зона "Север" остана без комуникации заради крадци на кабели.

Припомняме, че неизвестни крадци задигнаха близо километър кабели, разположени край магистралата за излизане от града. От набезите пострадаха и близки села и град Пловдив, които останаха без телефони за около 2 денонощия.

Нападателите обиколили около 12 шахти и откраднали кабелите, които могли да откъснат от захранващата мрежа. Без телефон първо остава село Садово в сряда, а в четвъртък миналата седмица нападателите продължават с кражбите.

Този път те действат на територията на паркинга на кооперативния пазар и продължават до спортна зала „Асеновец“, където решават да спрат, оставяйки хората от Асеновград без телефонна връзка.

Към момента всички шахти на БТК Виваком в града подлежат на заваряване, тъй кат до сега не са били пломбирани. Снети са отпечатъци от взломените шахти, иззети са записи от охранителни камери с евентуалното участие на крадците.

Асеновград инцидент криминални новини Пожар
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5