Начало | Видео | Арестуваха чужденци, разпространявали дизайнерска дрога

Арестуваха чужденци, разпространявали дизайнерска дрога

Видео 0 Прочетено: 404
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font

Няколко чуждестранни граждани бяха задържани при съвместна акция на МВР заедно с Агенция „Митници“. Установено е, че в обектите се продават наркотици, замаскирани като соли за вана, тор за растения и други подобни, непредназначени за консумация. Наркотичните вещества представляват на т.нар. „дизайнерска дрога“, която е сравнително нова на пазара и в някои страни все още не е законово уредена.

Иззети са 698 разфасовки с наркотици, с тегло по 0,5 кг пресована суха растителна маса. Открити са още везни и празни опаковки. Установено е, че цената, на която са разпространявани е варирала между 15 и 60 лева според грамажа на веществата и техния вид.

Някои от разфасовките са съдържали веществото JWH-018, което обикновено се използва за засилване на ефекта от канабиса или за производството на синтетичен аналог на канабиса.

Българският собственик на веригата – 43-годишният Я.Р. Е задържан. Той е криминално проявен за притежание на наркотични вещества. Служители в търговските обекти са двама криминално проявени – 25-годишният К.М. и 35-годишният Ю.А., заедно с 50-годишният А.М. и 32-годишният А.П., регистрирани за наркотици. И четиримата са задържани заедно със собственика.

Образувано е досъдебно производство по член 354а от Наказателния кодекс. Уведомена е Софийска градска прокуратура.

Legal shop Nirvana Shop дизайнерска дрога наркотици
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5