Начало | Бюлетини | Хванаха 8, точили гориво от влакове

Хванаха 8, точили гориво от влакове

Бюлетини 0 Прочетено: 662634 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Хванаха 8, точили гориво от влакове
Осем мъже са задържани за кражба на гориво от влакове. Акцията на полицаи от отдела "Транспортна полиция" при главната дирекция "Национална полиция" е предприета под ръководството на Районната прокуратура в Харманли, съобщават от пресцентъра на МВР. Рано сутринта на 20 март в района между Симеоновград и Харманли е задържан В. Д. /40 г./ от Симеоновград - непосредствено след кражбата на 150 литра дизелово гориво, източени в пластмасови туби.

Той получил горивото след договорка с дупничаните Р. И. /31 г./ и П. К. /39 г./ - машинисти в състав, обслужващ дизелов локомотив.
В хода на следващите процесуални действия са претърсени девет имота в Хасково, Симеоновград, Димитровград и в близки села.

Там са  намерени и иззети още 80 литра дизелово гориво, множество празни пластмасови туби и приспособления за източване на гориво от дизелови локомотиви. Освен В. Д. и двамата машинисти за срок до 24 часа са задържани още петима души - М. С. /34 г./ от Хасково, М. Т. /41 г./ от Димитровград, И. Д. /41 г./ и Ц. Ц. /33 г./ от Симеоновград, както и Я. Н. /40 г./ от Пловдивско. Шестима от осемте задържани
са служители на Холдинг БДЖ, уточняват от МВР. По случая е образувано досъдебно производство. Продължава работата по документиране на престъпната дейност на извършителите
акция крадци МВР Симеоновград
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5