Начало | Архив | Хора на Таки изчезват като Мето Илиянски

Хора на Таки изчезват като Мето Илиянски

Архив 0 Прочетено: 945882 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Хора на Таки изчезват като Мето Илиянски
Двама братя, работили за организацията на Христофорос Аманатидис-Таки в България, докато той се крие в чужбина, са изчезнали мистериозно по абсолютно същия начин като легендарния бандит от близкото минало Мето Илиянски.
Николай Биков и брат му Радослав са в неизвестност от 18 ноември 2013 г. Вече 5-и месец полицията в София и в страната не успява да намери абсолютно никаква информация за тях.


Най-близките им хора, както и приближението от криминалния контингент са така наплашени, че не дават и най-малка следа на разследващите. Реакцията на съпругата на по-големия Николай - Камелия, е абсолютно същата. "168 часа" я откри и попита за коментар, но коренно противно на всички близки на изчезнали хора, тя не пожела да каже нищо по случая.
Вестникът разполага с умишлено задържана информация от около месец, според която най-вероятно изчезването на двамата братя е свързано с мистериозно откраднатите 70 кг кокаин, за които спомена преди седмица главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той бе лаконичен, че дрогата е била скрита в трансформатор на автомобил "Ситроен", паркиран до пункт за изкупуване на цветни метали, който е бил запален умишлено.
За какво става въпрос?
Инцидентът с въпросното камионче става на 22 октомври 2013 г. - точно 26 денонощия преди мистериозното изчезване на двамата братя. Камиончето е било паркирано в двора на пункта, но изглеждало като изоставено.
Във въпросната нощ никой не видял мъжете, които проникнали в заграденото с телена мрежа дворче и запалили каросерията. Трансформаторът е бил натоварен отзад. Когато експерти от пожарната му направили оглед на следващия ден, открили, че вътрешността му, която по принцип трябва да е пълна с машинно масло, се оказала източена от течността и абсолютно празна.Обемът в кухината на машинарията бил 1 кубически метър. Само на дъното имало пепел. Скоро след това бил направен тест, който открил наличието на следи от кокаин във вътрешността на трансформатора.

Image_4050224_3

 

Проверка на службите успяла да установи, че до закарването на камиончето в Димитровград то е минало през Хасково, като е дошло с въпросната стока
от голям наш черноморски град Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров твърди, че МВР разполага с информация за кого е бил предназначен въпросният кокаин, който трябвало дълго да се разпространява в страната ни. "Има напрежение по този случай. Имаме информация, че доста съпричастни към организираната престъпност лица работят самостоятелно по случая", добави той и отказа повече информация.
Как обаче изчезват братята и защо случаят им прилича поразително на този с Мето Илиянски, който се случва 11 години по-рано?


Двамата братя Николай и Радослав по принцип са от софийския квартал "Свобода". От март 2012 година обаче големият Николай заживял в кооперацията, която навремето обитаваха Христофорос Аманатидис-Таки и приятелят му Красимир Каменов-Къро. Сградата се намира на бул. "Пушкин" 84 точно под Околовръстното шосе на София и в престъпния свят е известна като "колумбийското посолство", може би в аналогия с нелегалния бизнес на Таки, който според МВР в онези години контролирал част от наркопазара в София и страната.


Навремето, преди Таки и Къро да напуснат страната и да се установят в Република Южна Африка, там винаги бе пълно с многобройна охрана, като по булеварда дори вечер се движеха техни частни автопатрули.


Image_4050225_3Източник: 168 часа , Автор: Слави Ангелов


[button link="http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4050222" icon="none" target="blank" color="0071d7" textcolor="ffffff" size="small"]Към оригиналната статия[/button]

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5