Начало | Анализи | Жабата бяга при Джуката

Жабата бяга при Джуката

Анализи 0 Прочетено: 5493 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Жабата бяга при Джуката

След близо месец, прекаран в адски мъки и безсъние от нечовешките болки, магистратите от специализирания съд се смилиха над сочения за наркобос Габриел Боцев-Жабата. Той ще излезе от ареста, след като внесе 10-те бона парична гаранция, която му наложи съдът. Така най-накрая Жабата ще има възможност да си направи жизненоважната операция, която ще го спаси от стерилитет. Близки до разследването обаче изказаха съмнение, че въпреки разклатеното здраве Габриел като нищо може да духне при брат си Виктор Джуката, който е обявен за издирване.

Двамата братя са обвинени като ръководители на наркобанда. Те дърпали конците на още 17 души, които властвали на столичния наркопазар от септември 2012 до февруари 2014 г. По време на акцията Джуката успя да се отскубне от примката на Темида и да забегна зад граница. Така в ареста остана да се пържи брат му Габриел, който вече ще може да диша спокойно.

Докато се стигне до тази благоприятна за Жабата развръзка, той бе принуден да стиска зъби в агонизираща болка заради сериозната инфекция, която получи в кауша. От направените медицински експертизи стана ясно, че Боцев страда от възпаление на тестиса и на придатъка му, като можело да се стигне до фуникулит, т.е. възпаление на семенната връв. Този проблем бил много сериозен, тъй като, ако не се лекува адекватно, би могъл да доведе до стерилитет. В панделата Жабата развил и слабинна херния, която допълнително усложнявала положението. Според защитниците му двата отказа да излезе навън, които той получил първоначално, били част от добре развита прокурорска стратегия. Целта била в помраченото от болки състояние, в което той изпаднал, да бъде принуден да свидетелства срещу набелязани наркопласьори.

Боцев обаче отказал да дава каквито и да било показания и така магистратите били принудени да го пуснат. Въпреки състоянието на Жабата държавното обвинение остава непреклонно докрай. Според него в действителност съществувала инфекция, за която експертите заявили, че може да се лекува и в ареста. Имало необходимост от т.нар. планова операция, но това по никакъв начин не било предпоставка за пускане на свобода.

От прокуратурата заявиха, че идеята на процесуалната принуда било обвиняемият да търпи наказание против волята си, а не като си измисля нужда от операция, веднага да се освобождава. Въпреки това спецсъдиите взеха своето решение, след като се трогнаха от изказването на адвокат Люфтиева. Застанала до приклекналия от болки Боцев, тя заяви, че най-голямото наказание, което той може да получи, е бъдещото му осакатяване.

Жабата на свой ред изтъкна, че семейството му се издържало от пенсията на дядо му. Той искал час по-скоро да се излекува, за да може да се грижи за жена си и децата си.

Бандата на братя Боцеви бе разбита на 26 февруари 2014 г. Ченгетата успяха да заловят тогава десет от членовете на групата. Трима от бандитите, сред които и самият Виктор Боцев, остават в неизвестност и са обявени за издирване. Според разследващите Джуката събирал парите от кокаина и хероина, а Жабата - от останалите наркотици. Всеки от двамата братя от столичния жк "Надежда" си имал отделен екип, които при нужда си помагали. Групата е била организирана по райони, съвпадащи с районите на полицейските управления. Разследването върви към приключване и скоро ще бъде внесено в съда.

Отмаря край Сава

Другият главатар на наркобандата - Виктор Боцев, се укривал във вила край река Сава в Сърбия. Сред ъндърграунд средите се говори, че Джуката избрал западната ни съседка заради верните си авери и бизнес партньори там. Двамата братя били в много близки отношения с местните мафиоти покрай общия им бизнес с дрога, коментират запознати. Твърди се, че Боцеви продавали дрога на едро в съседната страна. Основно трафикирали хероин и кокаин, като плащали сериозни комисиони на тамошните бандити.

Източник: България Днес

Габриел Боцев - Жабата Виктор Боцев - Джуката
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00