loading...
Начало | Анализи | Руски криминалисти пристигнаха на летище "Бургас", за да разследват убийството

Руски криминалисти пристигнаха на летище "Бургас", за да разследват убийството

Те пристигнаха с правителствен самолет, за да разследват убийството на Никита Плотников и Анна Леонтиева. Заедно с екипа от криминалисти били бащата на убитото дете Вадим Плотников и неговата баба Олга Владимирова.
Анализи 0 Прочетено: 324954 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Руски криминалисти пристигнаха на летище "Бургас", за да разследват убийството

Веднага след като специалния министерски самолет кацна на летището в морския град, Плотников и Владимирова със сълзи на очи потвърдили самоличността на невръстното дете. Тялото на малкия Никита било транспортирано в Бургас, където е и разчлененият труп на майка му Анна Леонтиева, споделиха близки до разследването. Тялото на Анна беше намерено разкъсано от диви животни близо до Приморско на 3 март. На 20 март в язовир до софийското село Пасарел е открито и бездиханното телце на Никита.

Детето бе намерено сгънато в зелен куфар "Самсонайт". След като криминалисти направиха връзка между двете потресаващи убийства и назначиха ДНК експертизи, стана ясно, че Ана е майка на Никита. Самоличността на детето е установена от направените тестове, а сега вече тя е потвърдена от баща му и баба му. Разпознаването протекло изключително тежко за роднините, които едва не припаднали от потресаващата гледка, коментираха запознати. Tрупът на детето бил силно обезобразен. По него имало следи от удари, душен е и след това накълцан с нож. Тъй като от тялото на Анна Леонтиева бяха намерени само части от торса и двата крака, подобно разпознаване било невъзможно да се извърши. Единствено ДНК анализът показал родствена връзка с момчето.

В момента представители на Следствения комитет на Руската федерация се запознават със всички материали по делото за убийството на техните сънародници. Случаят с "момчето от куфара" е един от най-заплетените през последните години в България.

Именно поради тази причина българските власти са поискали помощ от руските си колеги. Тъй като жертвите са руски граждани, макар да са убити в чужбина, руското следствие е завело дело за убийство на две или повече лица. Подозренията са, че може да има и още ликвидирани. Основната версия, по която се работи в момента, е, че мъж от кавказки произход е извършителят на убийствата. Мотив бил огромна сума пари, взета назаем от Леонтиева.

Предполага се, че убиецът е следил жертвите си в три държави. Най-вероятно Анна Леонтиева е избягала от него от Перм в Кипър. След като жената с ужас разбрала, че похитителят е по петите й, тя веднага пристигнала в България. За жалост младата майка не успяла да прикрие следите си от професионалния килър, който я издирил в Приморско и я убил. Той взел със себе си сина й Никита, като по-късно го удушил и хвърлил в Искъра. След убийствата напуснал страната, вероятно с полет обратно до кипърската столица Никозия. Централно място в разследването намира и името на Герман Костин. За него българските власти продължават да смятат, че е свързан тясно с убийството. Костин дал информация на руските власти, че на 7 февруари Анна потеглила в неизвестна посока заедно с кавказец на име Павел-Паша.

Долни Пасарел Никита Леонтиев Анна Леонтиева Никита Плотников
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00