loading...
Начало | Анализи | 1000 лева глоба за цигани, пребили майка и син

1000 лева глоба за цигани, пребили майка и син

В следствие на побоя Георги Иванов получил черепно-мозъчна травма и епилепсия, а майка му развива рак и умира
Анализи 0 Прочетено: 415674 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
1000 лева глоба за цигани, пребили майка и син

Мъж от село Григорево публикува във Фейсбук резултата от правосъдието, което е получил, след като той и майка му са били пребити почти до смърт от цигани, пише trafficnews.bg. Трагедията се разиграва 2010 година, а пет години по-късно той вече е инвалид. Вследствие на побоя, майка му е починала, а виновниците са се отървали с... парична глоба.

В родното си село Георги Иванов живее в съседство с циганско семейство. Близките му били подложени на непрекъснат терор от ромите, в чиято къща през вечер имало или веселба или кавга. Едно от поредните празненства било съпроводено с шумна музика, свирни, подвиквания, оркестър и певица на живо до ранните часове на сутринта. След като пукотевиците не приключили, след полунощ вече покойната майка на Иванов се обадила в полицията.
На следващия ден един от ромите, живеещи в съседство, го причакал и заплашил, че ще го заколи или обеси, тъй като полицията им е съобщила кой е подал сигнал за вдигания шум. Изведнъж се появила тълпа от над 20 цигани и започнали да налагат него и майка му. Кварталните полицаи, известни с прозвищата Черепа и Чуков, изобщо не се появили. Мъжът бил пребит с камъни, в резултат на което получил черепно-мозъчна травма и епилепсия, а майка му се разболяла от рак от притеснението след побоя.
Съдебно-медицинската експертиза заключава, че има средна телесна повреда. Жоро и майка му приживе сезират Районната прокуратура в Елин Пелин. Попадат на прокурор Искра Билярска, която налага 1000 лева глоба на побойниците и отказва да образува досъдебно производство. 
„Къде ли не обжалвах, какво ли не правих – като разберат, че са цигани – игнорират ме!”, коментира в своя профил пребитият мъж.
цигани
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00