Начало | Анализи | Проституция или измама във Facebook

Проституция или измама във Facebook

Анализи 0 Прочетено: 3491 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Проституция или измама във Facebook

Снимкова галерия

Самообявили се за ВИП моделки пътуват из страната по ценоразпис, за да забавляват „платежоспособни господа”. Проституция или измама?

Няма член от закона, по който да те подведат, ако предлагаш платена любов във Фейсбук. 24-годишна манекенка от Русе предлага платен секс на личната си страница във Фейсбук. Силиконовата брюнетка е и служител на еротична агенция, която рекламира „Платена компания с ВИП модели на платежоспособни господа от цялата страна”, съобщава TrafficNews.

На страницата са обявени и цените: 100 лв./час, 150 лв./2 часа, 200 лв./3 часа, 300лв./8 часа (за цяла нощ) . Допълнително се заплаща за „фън услугите” - 200 лева на час за екстри като френска без кондом, строга господарка и прочее нестандартни желания. „Централата" на агенцията е в Русе, а на клиентите от София, Пловдив, Благоевград, Сандански, Стара Загора, Кърджали, Видин и пр. компаньонките обещават безплатен терен. За да тръгне ВИП моделката към клиента, той трябва да плати от 30 до 80 лева за транспорт. „Моделите” са на разположение денонощно.

Репортер се свърза с моделката Сияна Николова, която веднага се отзова на поканата. „Тази вечер по изключение съм свободна и мога да тръгна веднага. Ако си сериозен, разбира се", уточнява компаньонката и предупреждава, че трябва да й платим 80 лева за пътни през „Уестър Юнион” или „Мъни Грам”.  Проявяваме загриженост за сигурността и я питаме дали няма да е уморена след петчасово пътуване по заснежените и заледени пътища, но Сияна самоотвержено отговаря, че „това й е работата”. На въпроса каква е гаранцията, че ще дойде, тя изпраща обидното „Лека измекяр” и ни изтрива от приятелите си.

Свързваме се с нея през друг профил и отново се интересуваме за ангажиментите й, като обясняваме, че са ни необходими 3 момичета за гости от Италия. Силиконката предлага да доведе и колежките си Дилена и Рени. Офертата за трите в комплект е 900 лева. С екстрите - 1200. Отхвърля предложението ни да й изпратим автомобил да я докара, като казва, че пътува с охрана, която ще ни разясни „кое е позволено и кое не”. Успокоява ни, че охраната няма да стои с нас.  Иска да види обаче снимка на клиента, защото пистолетите на профилната снимка не са достатъчни, за да тръгне.  „С ченгета не работим,"отрязва ни за пореден път Сияна.

Младата дама поддържа 2 собствени страници, на които рекламира услугите си, без да се тревожи, че извършва престъпление.

Има и оферта за българи, които живеят зад граница, като ги кани да се включат в еротичен чат, като цените там варират от 20 евро за час до пакет от 50 евро за 5 часа.

Дали изпращайки исканата сума, поетият ангажимент ще бъде изпълнен, не е ясно. Факт е, че възпитаничката на Русенския технически университет явно не иска да работи като инженер и си е намерила доходно препитание,  за което не плаща никакви данъци. Момичетата свободно промотират услугите си в социалната мрежа, без това по някакъв начин да е привлякло вниманието на служителите на реда. В този ред на мисли изявлението „С ченгета не работим!” звучи доста фалшиво. Според проучване, агенцията работи вече четвърта година.

Проверка на Crimes.bg установи, че предлаганите "услуги" са измама. Момичето, публикувано на снимките в профила автор на съобщенията всъщност се казва Марта Фатина. Тя е на 26 години и живее в град Реджо ди Калабрия, Южна Италия и не предполага за използването на нейните снимки.

Методът за изпращане на пари по услугите Wester Union и Moneygram са избрани, тъй като те са най-популярните за извършване на измами без реална комуникация - средствата не могат да бъдат върнати обратно и могат да бъдат изтеглени по цял свят, а за изпращане и получаване е нужен само уникален номер без име.

Проституция Facebook Сияна Николова Русе
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00