Начало | Анализи | Убиецът на Вероника си прибрал за спомен от нея синджир, пръстен и парфюм

Убиецът на Вероника си прибрал за спомен от нея синджир, пръстен и парфюм

Анализи 0 Прочетено: 1372 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Убиецът на Вероника си прибрал за спомен от нея синджир, пръстен и парфюм

Килърът си оставил за спомен синджирчето на Вероника, парфюма и нейния пръстен. Криминалистите ги открили в жилището на брат му в Горна Оряховица, където рецидивистът бе арестуван в нощта срещу 6 март.

“Съгласен съм да остана в ареста. Не съм се укривал”, каза задържаният. Служебният му защитник Кирил Станчев също отбеляза, че нямат никакви правни и фактически аргументи да искат по-лека мярка.

По-рано пред съдебната зала адвокатът каза, че няма никакво съмнение, че Илиян е извършил убийството. Циганинът бил хазартен тип. Извършвал престъпления, без да му мисли, и ако го хванат - хванат.

“На този етап не съм запознат с всички материали по досъдебното производство, но са налице всички основания за вземане на постоянна мярка “задържане под стража”, каза Станчев.

Зико е привлечен като обвиняем за грабеж, придружен с убийство. За жестокото деяние го грозят от 15 до 20 г. затвор, до живот или до живот без замяна.

23-годишната Вероника Здравкова бе убита на 28 февруари вечерта край моста при жп гарата във Велико Търново. Смъртта на момичето е настъпила вследствие на удари по главата с оръжие, подобно на тесла.

Според разследващите момичето е станало случайна жертва на рецидивиста, който по това време чакал влак за Горна Оряховица. При самопризнанията си циганинът посочил, че от чантата на студентката е откраднал 25 лв. и дебитната карта. Точно при опит да изтегли пари от картата вечерта след убийството Здравков е засечен от полицията.

Вероника Здравкова Илиян Здравков
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0