Начало | Анализи | МО: Танковете минават транзитно

МО: Танковете минават транзитно

Анализи 0 Прочетено: 1817 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
МО: Танковете минават транзитно

Снимкова галерия

Военната техника, която днес около 16 часа пътуваше, натоварена върху 7 чешки тира по магистрала Тракия на път за Бургас и беше засечена от Флагман.бг в участъка от Карнобат към Айтос, била търговска сделка на частна фирма

Веднага след това от редакцията изпратихме официално запитване до Министерството на отбраната, тъй като първоначалните коментари бяха, че тя пътува за бивше военно поделение в Айтос.

Кметът на общината Васил Едрев лично изпрати служители, които да проверят има ли стоварване на бойни машини по пътя за Карагеоргиево и се оказа, че те не пътуват за там, както и Флагман.бг писа. Крайната точка на превоза на техниката остана Бургас. Вижте официалния отговор от МО:

Става дума за търговска сделка между чешката фирма „Реал Трейд“ и българската фирма „Аполо Инженеринг“, при която чешката фирма транзитно транспортира 14 броя БПМ-1, натоварени на 7 трейлера с чешка регистрация. В момента техниката се намира в складова база в района на Бургас.

Още веднъж посочваме, че транспортирането на техниката не е свързано по никакъв начин с дейността на Министерството на отбраната и Българската армия.

Според Търговския регистър предметът на дейност на „Аполо инженеринг” е международна търговия, придобиване на недвижими имоти и производство. Дружеството се управлява и представлява от самостоятелно от управителя Муханнед Наджим Абдуллах Ал-Нуаими или от Румен Николов Райков. Съдружник е “Бългериън Милитъри Манюфекчъринг Груп”.

Танкове Бургас Муханнед Наджим Абдуллах Ал-Нуаими Румен Николов Райков Бългериън Милитъри Манюфекчъринг Груп Аполо инженеринг Министерството на отбраната
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00