Начало | Анализи | Убийство с цел грабеж е сред водещите версии за смъртта на Вероника

Убийство с цел грабеж е сред водещите версии за смъртта на Вероника

Анализи 0 Прочетено: 2248 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Убийство с цел грабеж е сред водещите версии за смъртта на Вероника

При първоначалния оглед на тялото на Вероника Здравкова са установени наранявания на главата, но аутопсията ще покаже дали това е причината за смъртта. Засега работим по всички версии, включително нещастен случай и самоубийство”, казва наблюдаващият прокурор Цани Попов. Експертизи ще покажат дали момичето е изнасилено, или панталоните му са се свлекли, докато е било влачено.

Сред водещите версии е и убийство с цел грабеж. В дрехите на момичето не са намерени никакви лични вещи, пари или документи. Не е открит и мобилният телефон на младата жена, казаха близки до разследването.

От 4 месеца Вероника имала сериозен приятел, който също работел в мебелния магазин. Той не я изпратил във фаталната вечер, защото имал свои ангажименти, каза лелята Даниела Великова. Миналата година Вероника приключила друга дългогодишна връзка със състудент и близките имали съмнения, че той я ревнува. Студентката обаче не била споделяла младежът да я притеснява.

Полицаите вече са го разпитвали и са отхвърлили възможността да е замесен.

Множество удари по предната и задната част на главата, с предмет подобен на брадва, са причина за смъртта на Вероника Здравкова, установи извършената аутопсия. В резултат на жестоките удари, 23-годишната студентка е получила фрактура на челюстта. Патолозите обаче са категорични, че върху нея не е упражнено сексуално насилие.

Все още няма информация за часа на убийството, но близки на момичето предполагат, че тялото й е захвърлено на 2 срещу 3 март, след като мястото беше прецизно обходено от униформените, полицейски кучета и водолази, съобщава Velikotarnovoutre.bg.

Основна версия, по която разследващите работят е грабеж. Според наши източници на 28 февруари ( вечерта на изчезването) Вероника е получила месечната си работна заплата и в себе си е имала изтеглени пари в наличност. Когато трупът й бе намерен обаче полицията е установила липса на документи, пари и телефон.

Първите 48 часа основен заподозрян за убийството бил нейният бивш дългогодишен приятел. Момчето е било задържано и разпитвано през цялото време, но вече е освободено. Според негови близки той е в шок от случилото се и отказва контакт с медии.

Убийството на Вероника предизвика обществено недоволство и доведе до протести. Тази вечер в 18:00 часа пред паметника „Майка България“ граждани застават срещу насилието и искат справедливост. Инициаторите ще настояват за осветление, камери и полицейско присъствие в района на жп гарата.

Трагедията, която почерни Велико Търново на 3 март повдигна въпроса за връщането на смъртната присъда. В памет на Вероника депутат ще внесе предложение в Народното събрание за въвеждането на смъртното наказание.

Велико Търново Вероника Здравкова
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00