Начало | Анализи | Осъденият за изнасилване на сина си: Ще изгния тук, ще ме утрепят и ще умра като куче

Осъденият за изнасилване на сина си: Ще изгния тук, ще ме утрепят и ще умра като куче

Анализи 0 Прочетено: 1507 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Осъденият за изнасилване на сина си: Ще изгния тук, ще ме утрепят и ще умра като куче

42-годишният Костадин Тасев от Сандански, който получи присъда от 12 г. затвор за блудство с детето си, продължава да отрича категорично вината си. Според него, зад присъдата му има някакви интереси и той настоява делото да бъде преразгледано.

На 15 февруари 2010 г. 2-годишният Сашко бе приет в “Пирогов” с тежки разкъсвания в областта на ануса и след спешна операция животът му бе спасен. 

Съдебномедицински експертизи показаха, че разкъсванията в аналната област са в резултат на механично въздействие с твърд тъп предмет. Вероятността това да е мъжкият полов член в еректирало състояние бе отхвърлена, защото тогава биха се разкъсали сфинктерите на ануса, а те са останали здрави.

Твърденията на Тасев, че детето му е болно и не е лекувано адекватно, бяха опровергани от експертизите. Само петорната допусна получените увреждания да са резултат на заболяване, вероятно болестта на Крон.

Още на 20-ия ден след раждането си момчето е било настанено в болница. След това до 2-годишната си възраст е лежало още 20 пъти. Когато бащата водел сина си в болница, оплакванията били, че кърви от ануса. След като детето оставало за лечение, кървенето спирало.

Майката на Сашко - Христина, е израснала в домове за сираци и е с лека умствена изостаналост. В последните години тя често изчезваше от дома на Тасев. Роди две деца от неизвестни бащи, които остави в домове. Сашко бе даден за отглеждане при сестрата на Тасев. 

В края на декември 2013 г., след като стана ясно окончателното решение на ВКС за присъдата от 12 г. затвор, Тасев избяга в Гърция. Заловен бе преди месец във ферма, където отглеждал животни, и предаден на нашите власти. Сега е в затвора в Бобов дол. Той даде първото си интервю за “24 часа”, след като го докараха у нас.

„Дай да изкараме истината по моето дело на бял свят. Така ли се дават 12 г. затвор! Нали медиите бяхте в съдебната зала и видяхте за какво става въпрос. Да не съм направил нищо и да ме затворят. Видяхте колко пъти съм водил детето по болници. Две жалби съм пускал в здравната каса, че не му обръщат достатъчно внимание при лечението“, заяви Тасев в интервю за „24 часа“, след като беше върнат у нас.

„Има някакви интереси да ме вкарат в затвора. Съдът видя още първото направление на детето, когато бе в болница, 20 дни след като се роди. Тогава още имаше кървене. Пишеше „изхождане на ясна кръв”. Някой има ли интерес да се разрови делото и да се извади истината? Искам делото да се върне за преразглеждане“, настоя той. 

 

„Ще изгния тук, ще ме утрепят и ще умра като куче. Животът ми отиде“, казва Костадин. „Казаха, че жив няма да изляза. Страх ме е. Аз съм обикновен човек и се опитвах да си търся правата, като пусках жалби срещу докторите“, добавя той. 

 

„Смъртта навсякъде може да те достигне. Даваш ли ми гаранция за живота! Преди да ме докарат тук, ме утрепаха от бой. Син бях целият!“, оплаква се Тасев. 

 

Бащата не е виждал Сашко отдавна. „Отпреди да избягам. Знам, че е при сестра ми. Сигурен съм, че тя се грижи добре за него, но разбрах, че пита за мен“, твърди той. 

 

Костадин разказва и за бягството си в Гърция: „Минах границата с моята лична карта. Работих каквото намерих, но не помня в кои села и градове съм бил. От страх за живота си избягах, за да не ме е утрепят. Още нямам сигурност. Искам закрила за живота ми и на близките ми. Искам да ме преместят в самостоятелна килия. Искам „запечатка”, да съм сам, никой друг да няма. Страх ме е от всичко“. 

 

„Има интереси на мафията с бели престилки, която ме закопа. Не ми лекуваха детето, а накрая ме осъдиха. Виновните навънка, а невинният - в затвора. Изкупителна жертва съм“, смята бащата на Сашко. „Какво обясняваха експертизите? Какъв е този предмет? Чухте ли за хрущялното срастване на дебелото черво и пикочния мехур? Тези епикризи, които съм събрал за 2 г. от болниците, да не би аз да си ги пиша вкъщи!“, допълва той. 

 

„Настроени са срещу мен. Медиите така ме представихте. Защо не показахте, когато имаше подписка и плакати в моя защита? Мен в Сандански не ме познават само един-двама души. Всички знаят, че съм невинен“, оплаква се Тасев. 

 

Той се надява, че сестра му ще дойде на свиждане и ще доведе малкия Сашко. 

Изнасилване Костадин Тасев
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00