Начало | Анализи | 10 случая на изнасилване в Индия

10 случая на изнасилване в Индия

Анализи 0 Прочетено: 928 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
10 случая на изнасилване в Индия
Публикуваме този материал във връзка със скорошните събития в Индия, когато студентка беше изнасилена и пребита в автобус, след което почина от раните си. Този случай беше постресаващ и предизвика масови протести в страната.

1990 година

Хетал Парек, на 14 години, е изнасилена и убита от Данайай Чатерйе, пазач на жилишето й в Калкута. Чатерйе е обесен през 2004.

1992 година

Бануари Деви е групово изнасилена в Раджастан като наказание, че се е бунтувала срещу обичая децата да се женят. Делото по случая все още тече. Двама от обвиняемите вече не са сред живите.

1996 година

16-годишно момиче от Сърианели е изнасилвано в продължение на 40 дни от 42 –ма мъже в Керала. Въпреки, че специалният съд е осъдил 35 от тях на лишаване от свобода, те са освободени на следваща инстанция. Миналата седмица Върховният съд заяви, че ще обжалва оправдателната присъда.

Студентката по право Приядаршини Мату, на 25 години, е изнасилена и удушена в дома си в Ню Делхи. Обвиняемите получиха доживотни присъди през 2010 година.

2003 година

Шведска дипломатка, излиза от залата на Международния филмов фестивал в Делхи, след което е блъсната от кола и изнасилена от двама мъже.

2004 година

Манорама Тангям Чану е групово изнасилена и убита от членове на Индийската армия в Манипур, след като са я арестували по обвинение за връзка с бунтовниците. Случаят предизвика протести срещу правителството и армията.

2005 година

Пратибха Мурти, служител в call-център в Бангалор, е изнасилена и убита от шофьор на такси, при който се качила след работа. Мъжът е получил доживотна присъда.

2007 година

Две японски туристки са дрогирани и изнасилено от трима мъже, след като ги примамили в хотел в Агра.

2009 година

Американска студентка, учеща в Института за социални науки – Тата, в Мумбай, е изнасилена от шестима мъже, с които отишла да празнува в хотел. Съдът ги оправда с довода, че показанията на жертвата не са напълно надеждни.

Наяна Пуджари, IT-специалист, е изнасилена групово и убита в Пуне. Главният заподозрян по случая е избягал от ареста и полицията го издирва в момента.

 
Изнасилване Индия студентка
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5