Начало | Анализи | Показните убийства в България (2008 - 2009)

Показните убийства в България (2008 - 2009)

Анализи 1 Прочетено: 1531 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Показните убийства в България (2008 - 2009)
[caption id="attachment_5327" align="alignleft" width="239"]криминални новини Убийството на Борислав Георгиев[/caption]

06.04.2008 година

Борислав Георгиев, изпълнителен директор на „Атоменергоремонт“, фирмата, която отговаря за ремонта на АЕЦ „Козлодуй“, е убит с два куршума в главата в бл. 102 в столичния ж.к. „Люлин“. Автомобилът му е открит опожарен на около километър от мястото на убийството. Смята се, че е убит заради конфликт на бизнес интереси, възникнал след публикация в австрийското издание на сп. „Фокус“, твърдяща, че желаещите да купят АЕЦ „Козлодуй“ са некомпетентни в областта на енергиката.

07.04.2008 година

Георги Стоев, автор на книги за мафията и сочен за наследник на писателя Христо Калчев, е застрелян в локалното платно край хотел „Плиска“ в столицата от неизвестни лица. Според неофициална информация Стоев е имал среща с двама души във връзка с нов негов роман с криминална тематика преди да бъде нападнат. Писателят се е самоопределял като пряк наблюдател на създаването на групировките ВИС и СИК. Той е близък с покойните Поли Пантев и Евгени Стефанов – Женята. Според написаното от него Държавна сигурност е подпомогнала създаването на силовите групировки в България. Преди да загине Стоев е споделял неведнъж, че се страхува за живота си.

[caption id="attachment_5329" align="alignleft" width="300"]криминални новини Георги Стоев[/caption]

09.04.2008 година

Светослав Стайков Стайков, регистриран за кражби, е отвлечен от компютърен клуб в ж.к. „Лозенец“ с автомобил „БМВ 3“, а по-късно тялото му е открито пред блок в ж.к. „Дианабад“ в София. Той е умрял вследствие на множество прободни рани, нанесени по цялото му тяло и лицето. Смята се, че е убит, тъй като започнал да излиза с 14-годишната дъщеря на бившата си приятелка.

11.04.2008 година

Георги Вранчев-Вранчо, подземен бос от Сандански, е убит с един куршум от 12-калибрен пистолет в гърдите пред дома си. Убитият е регистриран за наркотрафик и сводничество. Два месеца преди убийството Вранчо публично заплашва Константин Бакърджиев, шеф на местната полиция, с уволнение.

29.11.2008 година

Башким Мароджако, обявен за издирване от органите на реда, е застрелян докато оказва съпротива при арест. Мароджако открива стрелба по полицията и е убит, след като служителите на реда отвръщат. Мароджако е обвинен в убийство на варненски музикант. Убит е в столичния квартал „Толстой“ на бул. „ Рожен“.

17.12.2008 година

[caption id="attachment_5331" align="alignleft" width="180"]криминални новини БГ Кръстника[/caption]

Васил Патилов , сочен за наркобос и близък до ромския наркобос Киро Кирилов – Японеца, е застрелян от упор в главата и тялото. Той е пътувал с автомобила си – „Мерцедес“, когато мъж с дрехи в тъмни цветове изскочил и го убил. Инцидентът става на кръстовището между бул. „Сливница“ и ул. „Одрин“ в София.

17.04.2009 година

Кирил Въжаров, вратар на българския национален отбор по хокей, е убит с нож в гърба, заедно с още един младеж пред столичния клуб „Соло“. Схватка между две компании в нощния клуб става причина за нелепата смърт. Нападателите са узпели да избягат с такси. Случката става самп година след убийството на студента по фармация Стоян Балтов  пред дискотека „Амнезия“.

20.04.2009 година

Джулио Суге, българин с произход Кения, е убит в нож в дома си на ул. „Васил Левски“ 76 в София. Той е уреждал работа на манекенки зад граница. Притежавал е цялата кооперация, в която е убит. Съседите му не изключват убийство заради наркотици.

08.05.2009 година

Емил Николов, криминално проявен 16-годишен младеж, е открит мъртър в сиво „БМВ“ в столичния квартал „Бояна“. Прострелян е на седалката до шофьора, а самият водач – Александър Христов, е ранен и откаран в болница.

18.05.2009 година

Александър Занев, един от собствениците на фирмата „Софийска баница“, е застрелян в главата в квартал „Бояна“ в столицата. Открит е в джип „Сузуки“. Загиналият е съдружник на Ива Панагонова, която е сестра на Силвия Панагонова, вдовица на Милчо Бонев – Бай Миле.

16.06.2009 година

[caption id="attachment_5330" align="alignleft" width="162"]криминални новини Кирил Въжаров[/caption]

Дончо Славов, осъден за отвличането на сина на бизнесмена Йордан Йорданов – Данчо Поничката, Иван Иванов, е застрелян с два куршума в главата в жилището си в Добрич. Неговото убийство е второто на член на бандата за отвличания. Според една от версиите за смъртта на Славов, той се е занимавал с проститутки и е елиминиран заради конфликт на интереси.

20.06.2009 година

Драган Атанасов, участващ във фирмите „Виасел“, „Глаболтел“, „Ибероком“ и „Хомеофарм“, е застрелян с 8 куршума, три от които са попаднали в главата му. Намерен е в дома си на ул. „инж. Иван Иванов“ в столицата при заключена врата. Срещу него е заведено дело от компания за фармация на име „Цито Къмпани“ свързано със спор за имот. Според съседи на убития, покушението е станало в офиса на въпросната компания, намиращ се на втория етаж на същия блок.

03.07.2009 година

Румен Рачев, собственик на сладкарница „Мики“, ресторант „Бохеми“ в Шумен и на комплекс със същото име, е застрелян до автомобила си „Инфинити“, който бил спрян пред МБАЛ „Шумен“. Според неофициална информация Рачев бил причакан от закръглен мъж с работен гащеризон.

(Материалът е публикуван в секция "Криминални новини")

България крими криминални новини криминално показно убийство Убийство
avatar
Lazar Lazarov 2013-01-08 19:21:00
Убийството на Кирил Въжаров не е за тази статия, по смисъла на това, че не е публична фигура или пък свързан с подземния свят. За съжаление е инцидент
общо: 1 | показване: 1 - 1
Captcha

Оценка на новината

5