Начало | Анализи | Търси се: Неизвестен мъж, търсил контакт с изчезналата Валентина Иванова

Търси се: Неизвестен мъж, търсил контакт с изчезналата Валентина Иванова

Анализи 0 Прочетено: 2134 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Търси се: Неизвестен мъж, търсил контакт с изчезналата Валентина Иванова
Майката на откритата удавена Валентина Иванова от Бургас е входирала 12 различни искания до прокуратурата.

Пенка Иванова изисква нов разпит на свидетели и хора, вероятно свързани с изчезването на Валентина. Тя съобщава за неизвестен до момента мъж, който е потърсил контакт с Валентина Иванова, дни преди изчезването й.

Източници от разследването коментираха, че Пенка Иванова е дала показания още по време на издирването на дъщеря й, в които обяснява, че в разговор с дъщеря си по телефона е разбрала за трето лице, за което е била убедена, че е замесено в изчезването на Валентина.

Бургаски полицаи коментираха, че най-вероятно става дума за объркване от страна на майката и че е често срещана ситуация, родители или близки на загинали да не вярват до последно в решението за самоубийство на близките си.

Неофициалните данни

Три дни след изчезването на Валентина Иванова от домът й, от пресцентъра на МВР-Бургас оповестиха, че случаят е установен и не става дума за посегателство над изчезналата, но отказаха повече информация по желание на бащата. По-късно източници от полицията споделиха, че Валентина е заснета от над 5 охранителни камери, разположени на мостика в Бургас. Тя е прекарала там сама повече от 2 часа преди да сложи край на живота си.

Какво е правила Валентина там, може да прочетете тук.

След установяването на истината, от полицията започват да търсят причината за самоубийството на Валя, което става чрез множество разпити на близки и приятели, както и проследяване на цялата й кореспонденция в социалните мрежи и личният й телефонен апарат.

Установено е, че Валентина е имала отношения със своя работодател д-р Даниел Илиев, които прекъснали преди 2 години и половина. Междувременно момичето се запознало с последният си приятел - Валентин Георгиев, който месец преди Валентина да сложи край на живота си постъпва като полицай в звено "Сигма" в Бургас.

Въпреки прекъснатите отношения, Валентина все още се интересувала от д-р Даниел Илиев, който междувременно се обвързал сериозно и наскоро станал баща.

За да възстанови привличането на работодателя си, Валентина свалила 25 кг. и от ученичка с наднормено тегло станала привлекателно момиче с перфектна фигура, която поддържала чрез тренировки и хранителни добавки. Малко преди да сложи край на живота си, Валентина е била на преглед при специалист, който й споменал, че използваните хранителни добавки са навредили на плодовитостта й.

Разследващите случая смятат, че именно тази причина и несподеленото привличане от страна на работодателя й са накарали момичето да скочи във водата.

5648Установено е, че Валентина е уведомила само Даниел Илиев чрез SMS за последното си отсъствие от работа и не е споделила с близките си за болки в корема.

На 15 април момичето излиза от домът си и повиква таксиметров автомобил в центъра на кв. Лозово, като казва на шофьора да я закара до входът на Морската градина в Бургас. Пътят й отнеме около 15 минути и около 23:45 ч., Валентина слиза и таксито и тръгва към мостика.

Там тя прекарва повече от 2 часа и половина сама, вървейки по мостика и осветявайки водата с телефона си. Около 02:30 ч. Валентина се насочва към бетонната платформа на мостика, където оставя телефона и кутия цигари и влиза във водата.

Действията й са заснети от охранителните камери, разположени на асансьора за инвалиди, монтирани няколко месеца по-рано след вандалска проява върху съоръжението.

Тялото на Валентина бе намерено 18 май, на около 1 километър от мястото, където е влязла във водата.

Д-р Даниел Илиев бе потърсен два пъти за интервю, но отказа лицето му да бъде снимано. Погребението на Валентина той наблюдава от автомобила на свой приятел.
Бургас Валентина Иванова Валя Валя Иванова
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5