Начало | Анализи | Показните убийства в България - 2007 година

Показните убийства в България - 2007 година

Анализи 0 Прочетено: 1621 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Показните убийства в България - 2007 година
[caption id="attachment_5226" align="alignleft" width="186"]Константин Дишлиев Константин Дишлиев[/caption]

24.04.2007 година

Йорданка Запрянова, майка на убития Константин Дишлиев и основен свидетел по дело срещу Евелин Банев – Брендо, е убита в деня, в който трябва да даде показания в съда. Непознат мъж позвънил на вратата й и щом отворила, изастрелял един куршум в главата й, а когато паднала на земята – още пет.

09.05.2007 година

Димитър Янков, председател на общинския съвет в Несебър, е убит със седем куршума при престрелка. Янков загива в автомобила си – „Порше Кайен“ в близост до жилищната кооперация на приятелката си в Бургас. Има съмнения, че е отивал при приятеля си – Вальо Бомбата, обитаващ същата кооперация. Според разследващите убиецът е професионалист. Смята се, че Янков е бил близък с покойния Георги Илиев.

14.05.2007 година

[caption id="attachment_5283" align="alignright" width="205"]криминални новини Александър Тасев[/caption]

Александър Тасев, президент на ФК „Локомотив“ Пловдив, е застрелян на ул. „Севастократор Калоян“ в столичния квартал Бояна. Той е убит в „Мерцедес“-а си, S класа с два куршума в главата.

04.11.2007 година

Бончо Панев Запрянов, регистриран за измами и собственик на няколко фирми, е застрелян в столичния квартал «Белите брези» пред очите на семейството си между 27 и 35 блок. Той е убит с изстрели в главата докато разтоварва сакове от автомобила си. Възможно е Запранов да е расстрелян заради неуредени финансови отношения или за лично отмъщение.

19.11.2007 година

Мартин Захариев Първанов – Марто Лудия, наркодилър, е разстрелян с 4 куршума в близост до “Mall of Sofia”на столичния булевард “Александър Стамболийски“. Според непотвърдена информация Марто Лудия е живеел в близост до МОЛ-а и е причакан край дома си.

22.11.2007 година

Ивайло К. Иванов, вероятно свързан с покойния Петър Илиев – Пешо Кучето и бивш митничар, е застрелян на бул. „Димитър Списаревски“ в ж.к. „Дружба 1“ в София в близост до „Volkswagen Taureg”пред жилищен блок 182, в който живеел заедно със семейството си. До тялото му е открито дипломатическо куфарче.
България показно убийство Убийство
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5