Начало | Анализи | Показните убийства в България - 2005 година

Показните убийства в България - 2005 година

Анализи 0 Прочетено: 9234 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Показните убийства в България - 2005 година
Показните убийства в България 1995-2000

Показните убийства в България 2001-2004

[caption id="attachment_5232" align="alignleft" width="175"]Георги Илиев Георги Илиев[/caption]

 

20 януари 2005 година

Васил Горчев Върбанов – Кьоравия, лихвар и член на силовата групировка ВИС, е убит с един куршум в главата в хотел „Ален мак” в Благоевград. Въпреки, че е заобиколен от охранители, никой не вижда кой и откъде стреля. Знае се само, ча малко след убийството две таксита потеглят от близката стоянка и, че оръжието на убийството е 22-милиметрова пушка.

5 февруари 2005 година

Георги Стоянов Василев, общински съветник от СДС за три мандата и собственик на „Паркиране и гаражи мениджмънт” АД е застрелян в главата с два куршума в автомобила си – „Ауди А6” на ул. „Цар Самуил” в София. Едната от версиите за убийството е предполагаемия конфликт на интереси между Василев и Методи Методиев - Мето Илиенски, бизнесмен, близък до ВИС.

16 февруари 2005 година

[caption id="attachment_5222" align="alignright" width="335"]Убийството на Митко - Бретона Убийството на Митко - Бретона[/caption]

Димитър Тодоров – Митко Бретона, сочен за един от създателите на ВИС, приближен на покойните Бай Миле и Поли Пантев, е застрелян в ресторант „Бъфало” в столичния ж.к. „Люлин” докато обядва със зет си. Няколко куршума в главата и корема, изстреляни от мъж със зелен балтон са фатални за Бретона. Има съмнения, че той стои зад убийствата на Дмитрий Минев – Руснака, Бай Миле и Стоил Славов и е убит за отмъщение.

5 април 2005 година

Мариян Георгиев – Марата, дясна ръка на покойния месарския бос Димитър Стаматов – Мастара и основен свидетел по делото за убийството му, подкрепящ тезата, че Пламен Дишков – Кела стои зад поръчката за екзекуция на Мастара, е убит в офиса си в Равда с автомат, изстрелял 11 куршума. Убийците са трима. Предполага се, че поръчител на убийството е Пламен Дишков – Кела, укриващ се от правосъдието в чужбина след убийството на Мастара. Медиите пък лансират версията, че Митьо Очите е поръчител на екзекуцията заради имотните спорове между тях. В джоба на убития са открити два листа. Единият – уведомление, че Марата е получил заплаха за убийство, а другият – списък с неразкрити знакови убийства ( Георги Николов – Мечката, Димитър Видев – Релакса и др.), дело на кръга на СИК.

[caption id="attachment_5227" align="alignleft" width="269"]Автомобилът на Фатик Автомобилът на Фатик[/caption]

15 април 2005 година

Румен Желязков - Жабока, шофьор на покойния Филип Найденов - Фатик и сочен за негов съдружник приживе, е намерен мъртъв в село Душинки, град Брезник, с пистолет „Парабел” в ръката. Версията за смъртта му е самоубийство. До него са намерени предсмъртно писмо с дата 19 януари 2005 и вестник от миналия ден. Жабока е единственият, видял убиеца на Фатик.

11 май 2005 година

Ивайло Рангелов – Джинката, автокрадец, и свързан с Янко Ваташки – Лудия, изпълнител на мокри поръчки и Йордан Гиздов, издирван за стрелбата в дискотека „Ескейп” и за изнасилване, е разстрелян показно, след като се качва в автомобила си в столичния квартал „Люлин 9” с два куршума в главата. Една от основните версии за убийството са задължения към наркодилър.

14 май 2005 година

[caption id="attachment_5226" align="alignright" width="174"]Константин Дишлиев Константин Дишлиев[/caption]

Константин Дишлиев, близък с Евелин Банев – Брендо и собственик на девет фирми, сред които и „Прайвът файнънс юниън”, е застрелян пред очите на съпругата си (която е сестра на съпругата на Брендо) с 10 куршума, докато се качва в „Порше Кайен”-а си пред индийски ресторант „Тадж Махал” в София. След смъртта на бизнесмена става ясно, че е имал общ нелегален бизнес с Евелин Банев.

[caption id="attachment_5228" align="alignleft" width="150"]Антон Милтенов - Клюна Антон Милтенов - Клюна[/caption]

30 юли 2005 година

Антон Милтенов – Клюна, представян за наследник на Константин Димитров - Самоковеца, Иван Тодоров – Призрака и шофьора на Клюна, Милен Върбанов – Цайко, са разстреляни в сладкарница „Джимис” на ул. „Ангел Кънчев” в София. Според книгата на Боби Цанков – „Тайните на мутрите”, Клюна е имал среща с Райко Кръвта, опитал се да го убие преди време, по-рано същия ден.

25 август 2005 година

Георги Андреев Илиев, брат на Васил Илиев и президент на "ВАИ Холдинг”, е убит пред заведението „Буда бар” в Слънчев бряг докато говори по мобилния си телефон, обкръжен от охранители. Всичко, което виждат е как се хваща за сърцето и пада. Малко преди покушението футболният му отбор – „Локомотив” – Пловдив побеждава ОФК „Београд” в турнир за влизане в групата за Купата на Уефа в Бургас.

7 септември 2005 година

[caption id="attachment_5223" align="alignright" width="223"]Убийството на Мартин-Хасан Дойчев Убийството на Мартин-Хасан Дойчев[/caption]

Мартин Хасан Дойчев (истинско име - Махмуд Хасан Ал Еид), трафикант на наркотици, е застрелян в София на „Петте кьошета”, докато пътува с „Мерцедес”, притежаван от Александър Киров. Свидетели на убийството твърдят, че убийците са двама.

1 октомври 2005 година

Маис Ахаян Размикович, бургаски бизнесмен, съдружник на покойния Арташес Тер-Овсепян-Артур, е убит в Москва, Русия на ул. „Акад. Бакулев” 4. Размикович е собственик на няколко фирми в крайморския град, занимаващи се с различни дейности. До мястото на убийството е открит джип „Рейндж Роувър” с отворени врати.

[caption id="attachment_5224" align="alignleft" width="101"]Шинка Манова Шинка Манова[/caption]

10 октомври 2005 година

Шинка Манова, директор в „Агенция митници”, е разстреляна на ул. Деян Белишки” в столичния квартал „Гоце Делчев”, в който живее. Докато отива на работа, тя е простреляна два пъти в главата. Умира на място, а Йордан Герговски –

[caption id="attachment_5225" align="alignright" width="152"]Райко-Кръвта Васил Арарски - Райко Кръвта[/caption]

шофьорът й, на път за болницата. Знае се, че няколко дни преди това е уговорила подкуп, за да си затвори очите за месо с фалшифицирани сертификати, внасяно в България от украинската мафия.

12 октомври 2005 година

Васил Арарски - Райко Кръвта, наркобос в Пернишния регион, е разстрелян показно в близост до хотел „Струма”, намиращ се в центъра на Перник с два куршума в главата. Според свидетели автомобилът, от който са изстреляни фаталните куршуми е зелено „Ауди Б4”.
България крими криминални новини криминално показни убийства убийства
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5