loading...
Начало | Анализи | Вносът на наркотици у нас замаскиран по странен начин

Вносът на наркотици у нас замаскиран по странен начин

Анализи 0 Прочетено: 188118 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Вносът на наркотици у нас замаскиран по странен начин
По данни на изследване, проведено през септември 2014 година в град Варна, за остри интоксикации след употреба на наркотици и други психо активни вещества при деца и млади хора бе установено,  че наркотиците пристигат у нас най-често замаскирани като тор за цветя или соли за баня.  Различни наркотици се комбинират преди употреба, което е сериозен и рисков проблем. Комбинациите са между два, три, четири и повече наркотика. Най-чести са тетрахидроканабинол или марихуана с амфетамини, марихуана с кокаин, хероин с кокаин, екстази с ефедрин, кокаин с метамфетамини и хероин.

Основен наркотик за България е хероинът, който води до тежки остри интоксикации, усложнения и смърт. За периода на изследването не е имало интоксикации сред младите хора от синтетика, а именно метадон, буфренофрин, фентанил, съобщава  доц. Златева.

Комбиниранията от прием на няколко вида наркотици и смесването им с алкохол, водещи до хоспитализация при учениците нараства значително през 2014-та година. Сред децата тя е двойно по-голяма в сравнение с възрастните. При по-големите тази година са се повишили интоксикациите с алкохол, като от началото на 2014-та до септември вече са надминали нивата от предната година.
внос кокаин метаамфетамини наркотици Хероин
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5