Начало | Анализи | Инсинуациите на Зелени застрашават хиляди човешки животи в Банско!

Инсинуациите на Зелени застрашават хиляди човешки животи в Банско!

Зелените на Тома Белев толкова са се улисали в „грижите“ за родната природа, че вече въобще не ги интересува за човешкия живот. С опитите си да саботират законната поддръжка на терени в парк „Пирин“, те директно застрашават живота на хиляди туристи.
Анализи 1 Прочетено: 1285 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Инсинуациите на Зелени застрашават хиляди човешки животи в Банско!

Че еколозите изпълняват чужди користни интереси и се вълнуват само от финансовата изгода на действията си, които не само не помагат, а и вредят на родната флора и фауна, е ясно отдавна. От години насам за Зелените е традиция да се опитват да саботират ски сезона в Банско.

 

Тази година те получиха „любезното съдействие“ на швейцарската офшорка WWF, която се контролира от жената на Тома Белев. Този път, обаче, за разлика от десетките преди това, псевдоеколозите директно застрашават живота на хиляди туристи със своите инсинуации.

Обвиненията на WWF и Зелените са си чисто „съчинение по картинка“ и се основават на снимки на повалени млади дървета в близост до ски пътя в ски зона “Банско”. Спекулациите им твърдят, че това са своеволни и безконтролни дейности, които трябвало веднага да спрат.

Причината за тази масирана и по-нагла от всички досега пропагандна атака срещу ски сезона в Банско е ясна – на 15 ноември Софийският апелативен съд ще гледа делото на Тома Белев за нелегитимно представителство на Асоциация на парковете в България. Според обвинението, неправителствената организация е била нелегитимна и незаконно превзета и щом това лъсне по безспорен начин на последна инстанция, истинското корумпирано лице на Зелените в България най-накрая ще се разкрие.

А истината за пропагандата срещу Банско вече също е явна. По предписание на дирекцията на Националния парк “Пирин” се извършват укрепващи дейности по ерозирали земни откоси над ски пътя. Ерозията и свличането на тези участъци няма нищо общо с човешката дейност, а е тя естествен природен процес, достигнал своя пик през 80-те години, т. е. много преди Пирин да бъде известен туристически обект и обект на разнородни интереси.

Сега обаче сме в 21-ви век, а Банско е притегателна точка не само за родни, но и за чуждестранни туристи. Това изисква да се приложат превантивни и стандартни предпазни мерки, каквито не от вчера с практика по родните пътища – поставяне на дървени подпорни стени и укрепващи мрежи, както и разчистване на надвиснали дървета, чиято тежест оказва натоварване и предизвиква опасност от свлачище.

Следващата стъпка е откосите да се презалесят с такива дървета, чиито корени предпазват земната маса от свличане, вместо да го предизвикват. Това е близо до логиката на все роден шофьор и турист, както и на еколозите и лесовъдите. Само Зелените отново преиначават фактите в удобна за тях посока.

Както е пределно ясно, атаките на швейцарската офшорка WWF срещу ски зона “Банско” са свързани с финансови и политически причини и нямат нищо общо с екологията. Този факт свежда до минимум учудването, че за пореден път работещите там правят както българските граждани на глупаци с лъжите си, така и себе си на идиоти в очите на професионалните еколози и лесовъди.

Това може би щеше да е просто повод за поредни подигравки по адрес на Зелените, ако тези укрепващи дейности, които те изкараха съсипване на природата, не бяха жизнено необходими и в непосредствена близост с най-посещаваната туристическа зона у нас. А дали ако там, не дай си Боже, загинат невинни хора, еколозите ще поемат отговорността?! Не, тогава те ще обвиняват държавата в нехайство…

Евентуални инциденти с фатален край стават все по-възможни с наближаването на активния туристически сезон и забавянето на належащите укрепителни дейности. Че неефективното управление на природните и националните паркове води до застрашаване на живота на туристите е доказвано не веднъж през последните 15 години в парк „Витоша“, който също бе управляван от Зелените.

 

За това време в парка се случиха десетки нелепи инциденти с туристи, а пет от тях завършиха със смърт, причинена от неграмотно, неефективно и вероятно корумпирано поддържане на инфраструктурата на парка. Това са неоспорими доказателства, че псевдоеколозите не се спират пред нищо и са готови да унищожат родната икономика и природа, но и отиват към още по-страшно провинение – поставят живота на родните туристи на карта с цел да изпълнят финансовите и политическите си цели.

Източник: Труд

Банско Зелените еколози Тома Белев
avatar
Криси 2016-10-26 19:24:02
Тия продажни мекерета няма да се спрат докато не загине някой. После пак ще пищят, че някой друг е виновен. Ясно е, че цялата им дейност се финансира отвън и те защитават чуждите интереси като гледат да съсипват българската природа. Кажете ми поне една друга тема извън Банско, Витоша и Пирин, по която те са толкова активни. Не трябва ли зелените да защитават цялата ни природа, а не само определени места. В Банско някой отсякъл едно дърво и това е повод за национален протест, а това че по другите краища на страната се изсякоха цели гори не се казва нищо.
общо: 1 | показване: 1 - 1
Captcha

Оценка на новината

0