Начало | Анализи | Зелените атакуват Банско с поредните си лъжи!

Зелените атакуват Банско с поредните си лъжи!

Ако си мислите, че Зелените са се отказали от Банско, жестоко се лъжете!
Анализи 3 Прочетено: 1108 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Зелените атакуват Банско с поредните си лъжи!

В момента подготовката за новия зимен сезон в родния ни курорт върви на пълни обороти, а псевдоеколозите вече са готови с първия си удар по туризма в зимната столица на Балканите.

Тъй като не разполагат с правдоподобни доводи и са водени от користни цени и финансови облаги, Зелените си сложат предимно с измислици. Този път ще са публикувани на сайта на българския клон на швейцарската офшорка WWF.

Там посетителите се натъкват на добре подбрани снимки, които са част от манипулацията, целяща да убеди хората, че в ски зоната на Банско се извършва нерегламентирана сеч. Освен това, по думите и фотосите на Зелените, е подготвено дори отклоняване на коритото на река Глазне, с цел да се водоснабди язовир в района, който всъщност не съществува, пише trud.bg.

А ето я и истината за подготвителните дейности за новия сезон в ски курорта - по предписание на дирекцията на Национален парк „Пирин“ се извършват укрепителни работи на ски пътя, където има ерозия. Това изисква прилагане на стандартни превантивни мерки, сред които е и поставянето на дървени подпорни стени и укрепващи мрежи, както и разчистване на дървета, предизвикващи опасност от свлачище.

 

Тези действия, които явно не се нравят на Зелените, но пък им дават почва, в която да посеят поредните си спекулации и интриги, са съгласувани с предварително изготвен проект, получил своето разрешение от МОСВ.

Източник: Труд

Банско Зелените еколози
avatar
Мая Тонева 2016-11-24 19:57:40
Възмутително, концесионерите започнаха да застрашават язовири, които не съществуват! След като "зелените" лъгаха, че новият план за управление на Пирин предвижда сеч на 60 % от парка, пък то горите се оказаха на 57 % от територията му, сега измислиха въображаем язовир, застрашен от измислено отклоняване на река. Аз очаквам още по-апокалиптично развинтване на "зелената" фантазия, много драма, глобални екологични катастрофи и груба заплаха за спокойствието на някой рядък вид плосък червей.
За целта на зеления епос, може пак да се появи оня баир будала Боян Петров, който като си предозира инсулина, става много high и почва да бърбори много яки "зелени" глупости. Сезонът иде и кампанията против родния туризъм добива нови измерения и изкачва нови върхове на зелената демагогия.
Очаквам да наемат някой от Холивуд да им пише сценариите.
Успех!
avatar
Иван 2016-10-24 09:44:07
Да мрънкат колкото си искат, всеки знае, че Банско е курорт на световно ниво, най-добрият зимен в България. Кой им обръща внимание на тия еколози?! Сезонът ще е страхотен, това е важното
avatar
Киро 2016-10-24 09:38:32
Типично в техен стил!
общо: 3 | показване: 1 - 3
Captcha

Оценка на новината

0