Начало | Анализи | Зелените заграбват родни земи със съдействието на МОСВ (Каква вратичка им отвориха?)

Зелените заграбват родни земи със съдействието на МОСВ (Каква вратичка им отвориха?)

Съвсем неочаквано, Зелените ще получат още един сериозен коз в ръцете си, даден им директно от държавата.
Анализи 5 Прочетено: 1498 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Зелените заграбват родни земи със съдействието на МОСВ (Каква вратичка им отвориха?)

Според промени в Закона за биологичното разнообразие, публикувани за обществено обсъждане, обществените организации, сред които попадат и тези на Зелените, ще могат да правят предложения за увеличаването на площта на защитените зони в България.


С тези промени МОСВ директно отваря вратичка за екоорганизациите на коалиция „За да остане природа в България“, през която да могат да си осигурят неограничено разширяване на територията на „Натура 2000“, пише „Труд“.


Това ще стане по елементарен начин – коригира се член 16 от Закона за биологичното разнообразие, добавяйки се към него и алинея 7, която указва, че предложения за увеличаване и намаляване на площта на защитените зони “могат да правят държавни и общински органи, научни и обществени организации”, сиреч – организациите на Зелените.


Сега нашата страна е първенец в Европа по площ на териториите, включени в „Натура 2000“, като техният размер е над 30%от общата площ на България. Тези области са обречени да пустея, защото заради природозащитните интереси, на тях е невъзможно да се развива човешка дейност и инвестиционни интереси.


Така единствените, които печелят от това, са оказват организациите на Зелените от кръга “За да остане природа в България”. И досега, както се очертава и за в бъдеще, основният им доход идва от създаване на планове за управление на природни и национални паркове.


 

Тъй като вече не останаха подобни паркове, без създадени и въведени в експлоатация планове, сега Зелените са насочили интересите си към защитените зони, в които се развиват европрограми по екология, подплатени с щедро финансиране. Така се получава простата сметка, че колкото повече защитени зони предложат и създадат Зелените, толкова повече пари ще получат от тяхното управление.

Източник: Труд

Зелените еколози министерство Натура 2000
avatar
Пастора 2016-10-12 19:16:34
А на Цацаров хората какво дремят? Я да вземат да поровят малко. Сигурно ще си намерят "клиенти".
avatar
Дидо 2016-10-11 18:17:57
Зелените искаха пари на мой приятел, за да му съдействат да мине екологичен план за малко предприятие, разбира се доста добра сума, иначе щяха да го стопират.
avatar
Галя 2016-10-11 14:36:32
Е сега, разбрахте ли защо беше целия този вой на Зелените. Сега вече не им е достатъчно само да точат пари по безсмислени проекти, а се възползват на максимум от заспалата ни държава и искат да заграбят земите ни. Няма да се изненадам после като ги продадат за десетки милиони левове на шевейцарските си спонсори, за да правят чужденците курорти в България и да печелят от нашата природа, докато зелените блокират всяка българска инвестиция.
avatar
Билка 2016-10-10 11:01:46
Зелените не се спират да мрънкат, молят, заплашват ...за съжаление има хора, които се огъват
avatar
Kolio 2016-10-10 10:52:45
E, hubawa rabota! SEga i darjawata e zaedno s tqh!
общо: 5 | показване: 1 - 5
Captcha

Оценка на новината

0