Начало | Анализи | Недоволство в Интернет - българи пращали SMS-и за роми

Недоволство в Интернет - българи пращали SMS-и за роми

Анализи 1 Прочетено: 535 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Недоволство в Интернет - българи пращали SMS-и за роми
Огромно недоволство се наблюдава във всички информационни сайтове от страна на потребители, които заявяват, че се чувстват измамени от кампанията за помощ на пострадалите от наводнението във Варна.

Два дни след обявяване на кампания стана ясно, че по-голяма част от загиналите и пострадалите са роми от квартал "Аспарухово" във Варна.

Image_4151754_128Потребителите изказват недоволството си от това, че са изпратили дарителски SMS-и за помощ на ромите.

От публикувани снимки в Интернет стана ясно и, че каналът, който би трябвало да отвежда водата е умишлено стеснен, поради засиленото строителство на къщи от роми точно до него.

Каналът е широк повече от 30 метра в своето начало, а в края си той достига по-малко от един метър. Краят на канала е точно преди ромските къщи. Точно там и са най-пострадалите и буквално отнесени постройки.

Три от загиналите деца също са от ромски семейства. Две от тях са си играли на улицата, когато са били пометени от водата.

Кадри от наводнението, може да видите тук.

 
Няма етикети за тази новина
avatar
Nelina 2014-06-22 20:05:10
Да! Аз също изпратих съобщения и ДА - не съм съгласна да подпомагам тези крадливи цигани! Следващия път ако имам възможност то бих помогнала лично на дадения човек!
общо: 1 | показване: 1 - 1
Captcha

Оценка на новината

5