Начало | Анализи | Убиецът на близнака Паоло с 3,6 млн. дългове

Убиецът на близнака Паоло с 3,6 млн. дългове

Анализи 0 Прочетено: 557 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Убиецът на близнака Паоло с 3,6 млн. дългове
Кредит от 3,4 млн. евро и 200 хил. лв. дългове имат фирми, в които съсобственик е Георги Сапунджиев, бутнал 4-годишния Паоло на пешеходна зона в Стара Загора.
В първата компания - "Еко енерджи мениджмънт", мъжът е съдружник с брат си Владимир и с фирма ИФГ 2004. Компанията има договор за инвестиционен банков кредит от 31 януари 2013 г. към ОББ, като в замяна е заложено имуществото на дружеството. Според последния отчет, представен в Търговския регистър, в края на 2012 г. то е имало дълготрайни материални активи за 1,4 млн. лв.

Image_4122850_6

МИНАЛО: Георги Сапунджиев е шампион по стрелба с лък. СНИМКА: KAZANLAK.COM


Фирмата е регистрирана в София на ул. "Три уши". Голямо съвпадение е, че на съседния номер на улицата има магазин, наречен "Паола Аполоня". Момченцето, което Сапунджиев бутна, се казваше Паоло.
Същата фирма - "Еко енерджи мениджмънт", е била избрана да се грижи за пътищата на Велинград. 
На 29 ноември 2012 г. общинският съвет решава, че „Еко енерджи мениджмънт" ООД - Стара Загора, е длъжно веднага да отстрани всички повреди на пътното платно.
Фирмата нашумя наскоро и с друг тъжен случай. На 29 април машина в ТЕЦ в Сърница уби 19-годишен младеж, работещ по обект на "Еко енерджи мениджмънт", съобщи тогава в. "Марица". Рано следобед Ахмед вършел нещо по дробилната машина, когато тя го завлякла, откъснала ръката му, а след това тялото му било смазано от водещия вал. Това станало за секунди, а колегите на Ахмед били свидетели.
Друга от фирмите на Сапунджиев - "Смарт-АС", има запор от 200 хиляди лв. заради дългове към Сосиете женерал експресбанк. Частен съдебен изпълнител е дал обява през януари, че във връзка с делото на "Смарт-АС" продава офис от 86 квадрата на бул. "Патриарх Евтимий" в Стара Загора с начална цена 176 хиляди лв. От офиса на частния съдебен изпълнител заявиха, че имотът е продаден веднага, но точната цена може да знаят само двете страни по делото - купувач и продавач. Дали с парите е покрит дългът, от Търговския регистър не става ясно.
Но пък се знае, че 8000 души искат ефективна присъда за 44-годишния Георги Сапунджиев. Малко след инцидента във фейсбук се появиха две групи - едната в памет на жертвата на инцидента, а другата - със зов за справедливо наказание. 
Бруталният инцидент, който потресе Стара Загора и цяла България, се случи около 19 часа на 2 юни. Огромен джип "Ленд Роувър" прави неразрешена маневра от ул. "Кольо Ганчев" в Стара Загора и рязко навлиза в пешеходната зона на бул. "Цар Симеон Велики". Бута детето с предницата, след което се опитва да направи обратен завой пред СОУ "Васил Левски".
В този момент под гумите на грамадния автомобил попада 4-годишният Паоло. Преди миг момченцето карало велосипеда си, а малко зад него са родителите му. Кървавата сцена се разиграва пред очите на отчаяните Иван и Красимира и близначката на Паоло - Анжела. На мястото веднага пристигат екипи на "Спешна помощ", но те единствено констатирали смъртта на момченцето.
Бащата крещи на шофьора на джипа "Спри, бе!", но вече е късно. Той буквално е на метри от сблъсъка, но не може да направи нищо, за да спаси детето си. 
Според местни жители много родители правели същото нарушение - да обръщат в началото на пешеходната зона, когато идват да прибират децата си от училище. Георги Сапунджиев също отишъл да вземе сина си от там.
Във фаталния миг освен на Паоло е застрашен животът на още едно дете - 3-годишния Виктор, който кара колело заедно с приятелчето си. Той по чудо не попада под гумите на автомобила. Майката на Виктор 
успяла да го придърпа към себе си заедно с близначката Анжела.
Семействата на двете момчета били излезли на разходка в центъра на града. Ден по-рано родителите на Паоло му подарили колело за 1 юни. Момченцето още не се било нарадвало на новата си придобивка. 
Докато ленд роувърът прегазва детето, двете приятелски семейства гледат ужасени няколко метра зад момчетата. Паоло и Виктор били спрели, за да изчакат родителите си пред училище "Васил Левски". 
Виждайки кошмара, който преживява почерненото семейство, минувачите започват да замерят шофьора с камъни. В двете фейсбук групи, създадени след инцидента, десетки хора коментират: "по-добре да го бяха убили, не само да го бият".
Впоследствие се оказва, че зад кормилото е стоял Георги Сапунджиев. Мъжът е родом от с. Змейово, прочуло се преди години покрай военния полигон, за който се предполагаше, че е причина за силно замърсения въздух в Стара Загора. Автор: Сима Владимирова, Христина Теодосиева


Източник: 168часа


[button link="http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4122849" icon="none" target="blank" color="0071d7" textcolor="ffffff" size="small"]Към оригиналната статия[/button]

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5