Начало | Анализи | Код за пристигнало успешно наркомуле: Кюфтето е изпържено

Код за пристигнало успешно наркомуле: Кюфтето е изпържено

Анализи 0 Прочетено: 1115 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Код за пристигнало успешно наркомуле: Кюфтето е изпържено

“Последните шест кюфтета от вечерята са изпържени”.


Такова странно съобщение чува заможният международен търговец на пури и лули Красимир Димитров-Бразилеца на мобилния си телефон. Това обаче не е екзотична покана за вечеря от съпругата му, а кодирано съобщение на участници в наркоканал за кокаин от Южна Америка за Европа и България.


Така босът на наркоканала, който крие дейността си с внос на луксозни изделия за пушене, разбира, че поредният куриер гълтач е пристигнал в София с пратка кокаин в организма си и успешно е извадил дрогата от тялото си.


Щом чуе кодовите думи, Краси Бразилеца уговаря среща между куриера и един от помощниците си, за да бъде предадена пратката, а гълтачът да си вземе хонорара.


Тарторът на банда за трафик на кокаин от Южна Америка Краси Бразилеца бе осъден преди дни на 7 години затвор и 30 хиляди лева глоба.


Image_4112744_128


Той създал канал за пренос на кока с куриери, които поглъщали дрогата в Сао Паулу и я пренасяли в тялото си до София и други европейски столици. Бандата наемала бивши затворници и задлъжнели българи, като им плащала хотел, самолетни билети и между 400 лв. и 5000 евро хонорар в зависимост от погълнатото количество дрога.

Веднага след задържането на групата на Краси Бразилеца антимафиоти разполагали с оперативни данни, че Красимир е купувал кокаина от същия бразилски наркокартел, който сложи близо 9 кила дрога в куфара на олимпийския ни шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски.

При разследването обаче категорични доказателства за връзка между наркоканала на бразилеца и ареста на олимпийския шампион не са открити. Търсени са и връзки с наркомрежата на Евелин Банев-Брендо, но нищо не било потвърдено, казаха още разследващи.

 

Източник: 24часа
Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5