Начало | Анализи | Ген. Атанасов със секретна версия: Наркомрежите бяха включени в тези избори

Ген. Атанасов със секретна версия: Наркомрежите бяха включени в тези избори

Анализи 0 Прочетено: 625 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Ген. Атанасов със секретна версия: Наркомрежите бяха включени в тези избори
Страната ни се нуждае от незабавни парламентарни избори не заради политиците, а защото тази сериозно разклатена политическа среда е най-благодатна за тежки корупционни схеми. "Наркомрежите бяха включени в тези избори. Имам категорични доказателства, но на този етап няма да говоря с имена. Познавам подземния свят и знам кой с кого работеше на тези избори. Това е страшно за държавата”, изненадващо заяви пред Нова телевизия бившият шеф на НСО Атанас Атанасов.

"С БСП и със Станишев на този етап като управление е свършено. И ако разумните среди в партията си дават сметка в какво се въвличат, те имат най-голям интерес от бързи избори, за да излязат от властта и да си оправят партията. Иначе ще се случи като НДСВ – ДПС ще им изпие кръвта до край", допълни Атанасов.

Според него думите на Лютви Местан са класически ход за разклащане на властта, а ДПС е единствената партия в България, която покачва доверието си "чрез консумация на властта".

"ДПС не е оттеглило подкрепата си към кабинета и не става въпрос за предсрочни избори, поне засега. За да продължи да работи, това правителство трябва да направи сериозни реформи и да покаже по-голяма активност. За това обаче се изисква спокойствие в парламента и подкрепата на обществото”, на мнение е журналистът Валерия Велева.

Относно резултатите от евровота в неделя, социологът Мира Радева коментира, че ДПС стремглаво покачват гласовете си. "Когато видиш резултатите след изборите по секции виждаш много ясно от къде идва това – от ромските махали. Те гласуват основно за две партии – на първо място ДПС и след това за БСП”, заяви Радева.

"Аз се потресох от неспособността на комисиите по места да решат който и да било проблем. Това бяха абсолютно нови и неподготвени хора, които не знаеха какво да правят. Според мен подмяната им беше с цел увеличаване броя на фалшивите бюлетини”, допълни социологът.

Според нея единственият шанс да се спасим от тази ситуация е незабавно въвеждане на мажоритарния вот. 

 

[button link="http://www.blitz.bg/news/article/270353" icon="none" target="blank" color="0071d7" textcolor="ffffff" size="small"]Към оригиналната статия[/button]
Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5