loading...
Начало | Анализи | Зелените с поредна атака към Банско, кметът Икономов отвърна на удара

Зелените с поредна атака към Банско, кметът Икономов отвърна на удара

За Зелените Банско явно е фикс идея и са си навили на пръста да моделират града по свой модел, а по пътя към целта си служат с не една и две лъжи. След шумните скандали около втория лифт и разширяването на ски пистите, сега псевдоеколозите се проявяват и като разбирачи не само от природа, но и от градоустройство.
Анализи 5 Прочетено: 184338 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Зелените с поредна атака към Банско, кметът Икономов отвърна на удара

Кметът на община Банско Георги Икономов даде гласност на поредната инициатива, подета от Зелените. Коалицията „За да остане природа в България“ е излязла с позиция, че на територията на зимния курорт се планира строежът на още цели осем квартала, които да поберат легова база от 40 000 легла.

Тази информация, която въобще не кореспондира с истината, е поредната лъжа на Зелените относно родия топ курорт за зимен туризъм, чието развитие те спират вече години наред, от което общината, жителите, туристите и държавата търпят огромни загуби. Спекулациите относно унищожаването на Пирин не секнаха, но скоро можем да говорил с факти за унищожаването на Банско.

 „Няма да се строи никъде. Става въпрос за частни парцели, които са вече урбанизирани територии на базата на отделни планове. В момента там ще правим регулация, което е абсолютно нормално. Не може хората да се движат по черни пътища“, обясни Икономов.

Кметът е дал изрични указания да се следи изкъсо дали се спазват границите на имотите с цел предотвратяване на строителство в нови, незастроени досега територии. „Тези, които пуснаха информацията за застрояването, явно не са прочели нищо и не разбират от нищо“, заяви той.

Общинската администрация отговори на атаката на Зелените с контраатака, имаща за цел да разясни така възникналата ситуация. „Голяма част от направените строежи в курорта не са отразени в действащия кадастър и в регистрите. Ако не се заснемат, това ще доведе до грешки и подвеждане в следващите проекти. Старият план от 1990 г. не отговаря на настъпилите през годините строежи в Банско“, е логичното обяснение на общинските власти, което обаче не се приема за чиста монета от псевдоеколозите, пише trud.bg.

Местните от планинския град са убедени, че отново са жертви на поредната кампания на Зелените, целяща да срине имиджа на Банско като една от топ дестинациите в Европа за ски туризъм, като каквато се наложи през последните години.

 

 

Източник: Труд

Банско Зелените еколози
avatar
Криси 2016-09-09 06:45:37
Игрите с лъжите и манипулациите не са спирали. Само през август месец имаше поне 3 случая, в които зелените по този нагъл начин уж хвърляха едни големи гръмки бомби за далавери и корупция, а след това се оказваше всичко лъжа. Търсят си само повод да се появят по телевизията. Интересно от произвеждането на толкова скандали и висенето в интернет кога им остава време да садят дървета или наистина реално да опазват природата?
avatar
Мани 2016-09-07 19:42:00
Не, че нещо, ама аз на неговя място направо ще сигнализирам прокуратуратя, че тия човечета ми пречат да си изпълнявам служебните задължения. Те са си чисти терористи.
avatar
Иван 2016-09-07 17:56:35
Много нагли станаха тези еколози, освен да извиват ръце за пари, друго не правят, но този път ще си намерят майстора в лицето на кмета.
avatar
Ричо 2016-09-07 17:04:00
Зелените са нагли мошеници и не спират да притискат бизнеса
avatar
Milly 2016-09-07 11:04:43
еми не става зелените да си разиграват кмета както си искат и да ни се смеят после всички
общо: 5 | показване: 1 - 5
Captcha

Оценка на новината

5.00