Начало | Анализи | Топ 10 на най-големите мафии

Топ 10 на най-големите мафии

Анализи 0 Прочетено: 1438 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Топ 10 на най-големите мафии
10. Ямайските гангстери в Англия

818489_196560648_n

Това са ямайци, които са имигрирали в Англия през средата на 20-ти век. Често са свързвани с организирана престъпност, като търговия на наркотици и сделки с оръжия. Не се намесват във високите етажи на властта, затова не се смятат за толкова силни като останалите мафиоти.

 

9. Албанската мафия

2mafias

Албанската мафия се състои от голям брой престъпни организации, които освен в Албания, действат в САЩ и други европейски страни. Смята се, че албанската мафия се е разпространила на международно ниво през 80-те години. В САЩ и Великобритания мафиотите извършват трафик на жени и наркотици и са известни с това, че бързо си отмъщават.

 

8. Сръбската мафия

3mafias

Сръбската мафия действа в на 10 страни, сред които попадат и Германия, САЩ, Великобритания, Франция. Извършват трафик на наркотици, контрабанда, убийства и кражба на информация. Състои се от три големи групи, които контролират останалите по-малки групи. Понастоящем в Сърбия групите на мафията са около 30-40.

 

7. Израелската мафия

4mafias

Израелците извършват трафик на наркотици и проститутки в голям брой държави. Някога на тях е било гледано с респект, но днес са безскрупулни и убиват без да им мигне окото. Руско-израелската мафия е толкова навътре в политическата система на САЩ, че силите на реда изобщо не успяват да постигнат някакъв прогрес в спирането им.

6. Мексиканската мафия

5mafias

Много силна затворническа група в САЩ. Води началото си от 50-те години на миналия век, когато са пазели затворници от други затворници и пазачи. Групата се занимава и с изнудване и трафик на наркотици. В САЩ броят на членовете й наброява около 30 000 души. Те често се татуират с мексиканския национален символ върху горящ кръг с кръстосани ножове. Говори се, че има 150 затворника, които имат властта да заповядат убийство и около 2000, които са готови да изпълнят заповедта. Принуждават други групи и дилъри да плащат такса за протекция и убиват тези, които откажат.

 

5. Якудза

NY61558

Японската Якудза е местна престъпна група, които използват заплахи и изнудване за да постигнат целите си. Групата води началото си още от 17 век и наброява 110 000 души от 2500 фамилии. Занимават се с внасяне на нецензурирана порнография от Европа и Америка, проституция, протекция и нелегална имиграция.

4. Китайските триади

7mafias

Триадите са съставени от множество престъпни организации в Китай, Малайзия, Хонг Конг, Тайван и Сингапур. Активни са и в Ню Йорк, Лос Анжелис, Сиатъл, Ванкувър и Сан Франциско. Извършват кражби, убийства по поръчка, трафик на наркотици, изнудване, пиратство и фалшификация на пари. Групите могат да наброяват от 15 до 3000 души.

3. Колумбийските картели

8mafias

Занимават се предимно с трафик на наркотици в много страни. Имат много организации, които се занимават с политическите, военните и юридическите проблеми на картелите. Важните картели в Колумбия са картел Кали, картел Меделин и картел Норте дел Вале. Те са били застрашени след споразумението за екстрадиция между САЩ и Колумбия. Тогава лордовете се скрили и заповядали на подчинените си да убият поддръжниците на споразумението. Замесени са и при множество отвличания и терористични актове.

2. Коза Ностра

9mafias

Сицилианската и американската Коза Ностра е сравнително нова група. Създадена е в края на 19 век в Италия. Въпреки че е млада, мафията успява да планира големи престъпления и се измъква след това. Занимава се с протекция, разпространение на наркотици и търговия с оръжия. Броят на членовете в групата е малък – между 3500 и 4000 души. Имат много поддръжници, които не са истински членове. За да бъдеш един от тях трябва да преминеш през церемония и да убиеш някого за да се докажеш.

1. Руската мафияРуската мафия тръгва от Съветския съюз и сега има влияние по цял свят. Броят на членовете й е между 100 000 и 500 000. Действат в Израел, Унгария, Испания, Канада, Великобритания, САЩ, Русия и др. Имигрират в Израел, Америка и Германия с фалшиви еврейски и немски самоличности. Дейността им включва разпространение на наркотици, търговия с оръжия, бомбени атентати, контрабанда, интернет измами и др. Едно от правилата им е никога да не си сътрудничат с властите. Ако някой от членовете е арестуван и проговори бива убит при освобождаването си. Известни са още с трафик на органи и поръчкови убийства.
Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5