Начало | Анализи | Запис от охранителни камери потвърждава влизането във водата на Валя

Запис от охранителни камери потвърждава влизането във водата на Валя

Анализи 3 Прочетено: 1428 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Запис от охранителни камери потвърждава влизането във водата на Валя
Запис от над 5 охранителни камери потвърждава влизането във водата на Валентина Иванова от Бургас.

Камерите са разположени по осветителните тела по цялата дължина на моста, а на ниската платформа /от където Валентина Иванова е влязла във водата/ има асансьор за инвалиди, върху който са разположени 6 охранителни камери. Всички те са монтирани по време на основният ремонт на моста още в края на миналата година.

Според източник от полицията, на записа ясно се вижда как Валентина Иванова оставя мобилният си телефон и кутия с цигари и влиза сама във водата.

Родителите на момичето са уведомени за действията на момичето, а на бащата е предоставен запис от охранителната камера, която е заснела случая от 15 април малко преди полунощ.

Директора на ОД на МВР в Бургас комисар Милен Димитров потвърди категорично, че случая е изяснен и не се касае за посегателство върху Валентина.

asansior_burgasНа записа не е заснето евентуалното удавяне на Валентина, а само нейното влизане във водата.

Предистория

Валентина Иванова изчезна на 15 април, когато около 23:00 ч. е повикала такси на фирма "Елеганс" в центъра на кв. Лозово в Бургас.

Тя насочила шофьора към пешеходната пътека в края на ул. "Богориди" в Бургас, където е входът към Морската градина. Според показанията на шофьора, тя директно се е насочила към стълбите, които водят към моста на Бургас.

По-късно мобилният телефон на момичето бе намерен в апартамент на рибар в Бургас, който открил телефона на ниската платформа и го прибрал. Човекът е разпитан и е установено, че не е знаел за това чий е той.

Версиите

Няколко версии се появиха в медиите, като се предполагаше, че най-вероятно тя е отвлечена след като е повикана от мъж в центъра на Бургас. Друга версия гласеше, че Валентина е отвлечена от китайски граждани с цел трафик на хора или принуждаване към проституция.

Като причина за посегателство върху живота си се посочват лични проблеми в живота на Валентина, свързани с физическото и здравословно състояние.

До този момент Валентина Иванова не е открита. Предполага се, че тя се е удавила след влизането си във водата. Поради моментните температури на водата откриването на тялото й може да стане факт след седмици или месец и то на далечно разстояние от моста в Бургас.

Обновление: 07.05.2014 г.

Във връзка с опровергаването на по-горната информация, Crimes.bg обновява публикацията, като добавя снимки към на камерите, разположени върху асансьорното съоръжение.

Допълваме, че камерите са монтирани след умишлено разрушаване на асансьора в средата на месец март 2014 г. и се наблюдават от служители на Община Бургас.

DSC_0635
Бургас Валентина Иванова Запис изчезнала Камери удавяне
avatar
777 2014-05-05 18:56:23
да къде са дрехите? нали има камери вижте кой ги е взел ако въобще са взети !!!
avatar
АнонимНА 2014-05-05 14:02:46
Съмнявах се още от самото начало, когато споменаха камерите и моста, че може нещо такова да се е случило.
Надявам се да не е така!Надявам се Валя да е добре и скоро да се върне при близките си.
avatar
2014-05-04 20:44:55
А КЪДЕ СА дрехите като са свалени и оставени на платформата не са ли намерини видени от някой разхождаш се по моста на другият ден евентуално ?
общо: 3 | показване: 1 - 3
Captcha

Оценка на новината

5