Начало | Анализи | 24 бургазлийки продадени като секс робини

24 бургазлийки продадени като секс робини

Анализи 0 Прочетено: 644 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
24 бургазлийки продадени като секс робини
Бургас на първо място по трафик на бременни жени с цел продажба на бебета

24 бургазлийки са били продадени в сексуално робство през последните две години, сочат официалните данни на регионалната Комисия за борба с трафика на хора. В повечето случаи става въпрос за трафик в чужбина, пише burgasutre.bg.
 

Търговците на бели робини действат еднотипно. Обикновено те подмамват жертвите си чрез измама. Обещават на девойките добре платена и порядъчна работа, а на по-амбициозните гарантират дори и професионална кариера. 

Когато момичетата пристигнат в чужбина се озовават в някой от долнопробните публични домове и всъщност разбират, че са превърнати против волята им в проститутки. 

Общо 84 души от бургаска област са станали жертви на трафик през последните две години. Според секретаря на комисията Росица Янева най-голям е броят на жертвите на трафик с цел сексуална експлоатация. 

Статистиката сочи още, че Бургас запазва първенството си и по трафик на бременни жени с цел продажба на бебета. В повечето случаи това са многодетни майки от ромски произход, които продават бебетата си най-често в Гърция. 

Тарифите за новородено започват от 3 000 евро и стигат до 30 000 евро. Майката-продавачка обаче взема само малка част от сумата, а останалите са за посредниците. 

Най-малък е броят на жертвите с цел трудова експлоатация , едва 7. За 2012 година 684-ма души са станали жертва на трафик в национален мащаб.

Само 27 трафиканти са осъдените с влезли в сила присъди за този вид престъпление. 

Седем от тях са се отървали с леки условни наказания. Според експерти това се дължи на факта, че престъплението трафик на хора се доказва много трудно. Не са малко и случаите, в които самите жертви отказват да съдействат на разследващите от страх от саморазправа. 

 

[button link="http://www.blitz.bg/news/article/264674" icon="none" target="blank" color="0071d7" textcolor="ffffff" size="small"]Към оригиналната статия[/button]
Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5