Начало | Анализи | Зелените искат цяла Рила, обезлюдяват я с доноси за България

Зелените искат цяла Рила, обезлюдяват я с доноси за България

Зелените отново подават грешна информация на Европейската комисия с цел постигането на лобистките си цели.
Анализи 2 Прочетено: 847 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Зелените искат цяла Рила, обезлюдяват я с доноси за България

Групичката от псевдо-еколози на Зелените има своята нова цел - да направи 100% от територията на планината Рила защитена. За да я постигне, те отново търсят помощ от европейските институции, а основното им средство си остава непроменено - доноси за страната ни, с които тя се злепоставя, но обкръжението на Тома Белев това хич не го интересува.

В момента ЕК готви втора наказателна процедура за България на базата на информацията, с която Зелените я залива. А заради тяхното искане за 100% защитена зона, както и заради трипръст кълвач, лещарка и два вида кукумявки съществува реалната опасност жителите на селата в района да бъдат принудени да напуснат домовете си. Заради уж недостатъчна защита на тези защитени видове птици, неправителствените организации на Зелените поискаха жителите на селата ще бъдат прогонени от родните си къщи и ще останат без поминък.

Към настоящия момент 72% от Националния парк са защитени. През 1992 година Рила получи своя статут на национален парк и бе включването и в НАТУРА 2000. За тези 24 години до сега от картата на района са изчезнали 40 населени места с общо 27 000 души население. Обезлюдяването и циганизацията на селата около Рила е факт, който е ясен за всички институции. Напускането на този район се дължи на обедняването и липсата на бъдеще, които карат хората да търсят по-добър живот другаде.

Санкцията, която Европейската комисия се готви да наложи на страната ни и която ще има пагубно влияние за района, е уредена освен от доноси на зелени неправителствени организации и от представителката на България в Главна дирекция “Околна среда” Силвия Бърова и съпругът й Борис Бъров, който е в програма LIFE+, пише trud.bg.

Това е втората наказателна процедура, която те успяват да задействат. Първата е свързана отново с птиците, но този път се е отнасяла за района на Калиакра. Според нея, пернатите се блъскали в перките на ветрогенераторите и това водело до тяхната смърт. За да постигнат целта си, в продължение на години се показваше една и съща снимка, която в последствие дори се оказа нагласена, защото е  на подхвърлена мъртва птица. Въпреки това процедурата бе задействана, както най-вероятно ще стане и сега, за да може Зелените да имат зелена светлина за поредната си приумица.

Източник: Труд

планина Рила Зелените еколози Европейска комисия
avatar
Бонев 2016-08-04 11:05:44
От къде на къде шепа измамници, които се интересуват само от печалбарство и лобизъм ще определят живота на хората, в района на Рила? Не стига ли, че искат да изгонят хората от домовете им, ами и и България ще понесе санкции заради фалшивите им доноси! Поредна абсурдна ситуация, в която ни поставят Тома Белев и хората му!
avatar
Криси 2016-08-03 21:44:49
Ами това им е схемата от години. Калимок Брашлен помните ли го? Същото се опитват да направят и тук. Навремето завзеха земите там без грам да дадат и една стотинка и с тях започнаха да кандидатстват по какви ли не проекти на Световна банка, на държавата и т.н. Уж, че с парите, които ще вземат по тези проекти, че запазват и развиват биоразнообразието. Затвориха земите, изгониха хората и накрая не направиха абсолютно нищо. Само усвоиха с тях няколко десетки милиона и ги зарязаха. Сега там си е направо кочина. Това искат да направят и с Рила. Да я окупират, да източат едни пари и после да я зарежат на самотек.
общо: 2 | показване: 1 - 2
Captcha

Оценка на новината

0