Начало | Анализи | Наркотици и проститутки захранват икономиката на Англия

Наркотици и проститутки захранват икономиката на Англия

Анализи 0 Прочетено: 1244 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Наркотици и проститутки захранват икономиката на Англия
kokain

До края на годината икономиката на Великобритания ще получи 10 млрд. паунда от разпространението на наркотици и проституцията. Това заяви Антъни Ройбен, предаде BBC, цитирана от БГНЕС.

Службата за национална статистика (СНС), която е пресметнала тази сума и я потвърди на икономически форум миналата седмица, ще огласи още данни по въпроса през май. Там приходите ще бъдат уточнени – 3 млрд. паунда от ще дойдат от най-древната професия и 7 – от дрогата.

ЕС декларира, че нелегалните дейности трябва да бъдат включени към националните сметки, така че да могат да бъдат правени сравнения между страните. В Холандия например са разрешени някои наркотици, които са извън закона в останалата част от Европа. В Страната на лалетата и проституцията е законна. Доколкото бюджетът на ЕС се основава на националната икономика, измервана в БВП, Евросъюзът иска да бъде сигурен, че всички страни прилагат едни и същи мерни единици. Така че включването на нелегалните наркотици и дейности в БВП е една от промените в националните сметки, които ще бъдат въведени в Европа през септември. Що се отнася до включените дейности само се предполага, че в тях са замесени и двете британски партии, поне номинално, като доброволни участници.

На първо място ще бъде включено производството на канабис във Великобритания, контрабандата на дрога и проституцията, но се очаква към тази група дейности да бъдат присъединени нелегалната заетост на работна ръка, хазартът, пиратството на софтуерни продукти и търговията с крадени стоки. Европейската статистическа служба Eurostat е разпространила обширни ръководства за измерване на незаконните дейности. Те гласят, че всички нелегални наркотици и проституцията са консумирани от домакинствата, не от бизнеса.

Статистиците трябва да имат грижата да оценят проститутките, живеещи в страната повече от година и да проучат предложението да приемат за по-обективна оценката на страната-доставчик (проститутките) пред тези на другата страна (клиентите).

[button link="http://news.expert.bg/n445275" icon="none" target="blank" color="0071d7" textcolor="ffffff" size="small"]Към оригиналната статия[/button]
Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5